Monday, January 29, 2007

De training...


Speciaal voor Jan en Jantina Reinders uit Hardenberg een update...

Ik moet zeggen dat de training een beetje in het slop is geraakt. Niet omdat de heren niet willen hoor, want de wil is er wel, maar gewoon omdat ze zo keihard werken en hele lange dagen maken!

Neem nu Pim, die is de afgelopen week vertrokken naar India en hij vliegt zowat elke dag naar een ander stukje India en Europa. Hij pas over anderhalve week weer terug. Echt niet normaal maar het moet wel gebeuren...
En Jesse, volgens mij is hij zondag vertrokken naar China, vliegt overal heen en komt pas volgende week weer terug...
Jos heeft nu een klant, die hij onder z'n vleugels moet nemen. Fabriekje bezoeken, etentje, sight-seeing door HK, maar al met al hele lange dagen...
En dan mijn Chiel, hij zit of bij de bank, of in een trein, of op een ferry, of op de fabriek, of op een bruiloft ergens in China... druk druk druk... De woensdagavond probeert Chiel aan alle kanten vrij te houden om te trainen maar a.s. weekend komen er weer collega's over uit NL, accountant-bezoek tegelijkertijd en een klant!

De werkdagen van 9 tot 6 uur bestaan hier niet. Het is meer zoiets van, je begint en je stopt als het werk klaar is voor die dag. En dat kan oplopen tot werkdagen van 15 uur!

Maar eerlijk is eerlijk, ze lopen elke woensdagavond als ze in HK zijn, wordt er al rekening gehouden met het dieet, wordt de dagelijkse stoelgang getraind dat het NIET tussen 6 en 8 uur 's ochtends valt, en drinken de heren geen bier maar zijn ze aan de vruchtensapjes!

Je ziet Jan, ze doen hun best!

Trouwens iets heel anders...

Chiel had de laatste 2 weken niets meer gehoord van zijn fabrieks-manager. Hij was niet te bereiken en zijn vrouw had ook geen idee waar hij was. Dat klinkt niet zo best... vanmorgen is Chiel naar de fabriek gegaan omdat Jimmy weer boven water was gedreven.
En wat bleek? Hij was terecht gekomen in een opstootje voor de fabriek in China en hij was door de politie opgepakt (terwijl hij op weg was naar het werk!!!) en zonder pardon in de gevangenis gegooid voor 10 dagen samen met nog 10 andere chinezen in 1 cel!!!
Geen advocaat, geen uitleg en fysiek aangepakt door de politie waarvoor hij nu bij de dokter loopt!
Als je dat dan meemaakt weet je gelijk weer dat je in China zit...

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails