Saturday, January 27, 2007

Weer een ervaring rijker!



We zijn net thuis en nog een beetje brak van het feest, het vroege opstaan en de boottocht terug.

Gisteravond rond 6 uur kwamen we aan op het Zhuhai Holliday Resort. Bing gebeld en we werden opgehaald door zijn vriend die ons linea recta naar de bruiloft bracht. We hadden zelf eerst gedacht om ons in te checken voor de hotelkamer, maar zij hadden daar een heel ander idee over.

We werden opgewacht door de hele familie en een stralende Bing met bruid. Alles in barbie-roze, luide muziek en een hoop kabaal. Het was wel erg leuk om te merken dat ze heel erg op prijs stelden dat we de moeite hadden genomen om te komen. Het leek wel of we Alex en Maxima waren, hihi, iedereen aan het buigen en we werden met begeleiding helemaal rond geleid.

Bing gaf ons de sleutel van onze kamer en we besloten eerst maar naar de kamer toe te gaan. Het was tenslotte nog erg vroeg. We werden pas om half acht verwacht. Weer in een auto naar de kamer.
Het hele park was een soort van Sporthuiscentrumachtig iets. Allemaal huisjes met tuintjes ervoor, sportvelden, vijvers en een heuse winkelstraat.

De kamer was ouderwets chinees. Het lijkt allemaal goed geregeld maar daarna merk je dat niets werkt. Kastjes sluiten niet goed, het water is niet echt warm, de waterkoker doet het niet, de helft van de lichten zijn kapot, het toiletpapier lijkt meer op een vloeipapiertje en de matras die heel dik is, is niet meer dan gestort cement...knoerd hard! Yes we're back in China!

Om 7 uur zijn we weer richting de locatie gegaan waar het bruiloftsbanket werd gegeven. We kwamen binnen in een enorme roze-zaal met 60 10-persoonstafels. Wauw!

Voorin de zaal hing een enorm scherm waar de bruidsfoto's van Bing en bruid op werden vertoont. Allemaal zoete teksten onder de foto's waar het bruidspaar in alle mogelijke poses op stond compleet met muziek.


Paul en Nuan kwamen nu ook binnen. Ze hadden 7 uur gereisd voor de bruiloft! Toen iedereen zat, kwam het bruidspaar met familie binnen. Alles geregiseerd door het park natuurlijk. Ze hadden zelfs een dame die alles aan elkaar praatte. Het was echt lachen!



Eindelijk kwam het eten dan binnen, ik stierf van de honger zo ondertussen. Eerst een enorm groot gouden varken op een plateau en toen allemaal gegrilde suckling pigs met knipperde rode oogjes. Helemaal geweldig. Daarna werd het eten in no-time op de tafel gezet en binnen anderhalf uur waren de meeste chinesen dronken vanwege het toasten met moutai, het eten op en de meeste gasten al vertrokken! Dat is nog eens tempo!

Hmmm, 9 uur, te vroeg om naar bed te gaan en te laat om de ferry terug te nemen naar HK. Dus wij met Paul en Nuan naar het hoofdgebouw waar een nachtclub zou zitten. Nou dat was pas echt lachen...dronken chinesen, zangeressen, danseressen zonder ritme-gevoel en veel herrie. We hebben daar maar aan mee gedaan. Dobbelen en drinken. Om 12 uur zo gaar als wat naar bed gegaan en vanmorgen om 7 uur werden we door Bing opgehaald en weg gebracht naar de ferry.

En nu zijn we weer thuis. Lekker terug in HK. Maar het was hardstikke leuk om Bing weer terug te zien na zo'n lange tijd. En hij is nog steeds dezelfde Bing...

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails