Tuesday, November 06, 2007

Boerenkool met worst


Gistermorgen kwam Pim aan in HK. Hij blijft hier een weekje voor werk en vertrekt dan naar Singapore voor vakantie.
Hij kwam gelijk op de koffie en trok uit zijn koffer een pak vers gesneden boerenkool met een unox-rookworst! Hmmmm lekker! Vers ingevlogen vanuit Nederland.

We hebben gelijk rond gebeld en Kamilla en Bram zouden 's avonds ook boerenkool komen eten. Helaas kon Jesse niet. Hij zat alweer op de boot richting China. Hij baalde er flink van maar ja, niets aan te doen.

Dus ik heb gisteren 2 kilo aardappelen gesneden, spekjes uit gebakken, en smoor van rundvlees gemaakt omdat Kamilla geen varkensvlees eet. Alles bij elkaar een heus nederlandse maaltijd. Ik had ook nog een pak monchou-taart in de kast staan dus het toetje was ook verzorgd. De enige ellende is dat ik geen mixer heb en alles dus handmatig moet kloppen.
Zo'n zinnetje "klop de slagroom stijf" is zo gezegd maar met zo'n garde duurt dat toch even langer.

Om 8 uur stonden Pim en Shumin voor de deur en 2 minuten later kwamen Bram en Kamilla.

We konden goed proeven dat de "vorst" over de boerenkool was gegaan. Al was het niet dat de vorst over de grond was gegaan maar dit keer vanuit het bagageruim van de Cathay Pacific vlucht van Amsterdam naar Hong Kong!

Het was lekker! Jammer Jesse dat je er niet bij was...

2 comments:

Anonymous said...

Ja je kan wel zien dat bij jullie het "echt" winter is he?! Gelijk aan de boerenkool met worst. Maar zo te zien was het ook beregezellig.

Groetjes

Simone

Arlene said...

Zitten ze in HK met het meest lekkere eten waar je maar wil, waar genieten ze van...van Boerenkool! Ja we blijven Hollanders

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails