Thursday, November 01, 2007

T'is voorbij...de zomer

Het is duidelijk dat de "winter" eraan komt in HK. Tuurlijk niet te vergelijken met het najaar of de winter in NL, maar toch...
Gisteren moest ik zowaar een vestje dragen! Het was fris! En als je dan in de MTR stapt dan is het nog kouder. Wat er ook gebeurt, de airco staat aan en op 15 graden. Brrr....

Het is ook leuk om te zien hoe de Honky's zich gelijk op de winterkleding storten. Ineens loopt iedereen buiten met een winterjas, laarsen en sjaals! In de winkels is nu ook enkel winterkleding te koop.

Vandaag is het bewolkt en op dit moment zo'n 22 graden. Dat is toch zo'n 10 graden minder dan een week geleden. Het voelt ook vreemd, dat als je nu je raam openzet, er een soort van frisse wind naar binnen waait. Niet klam, niet warm, maar fris! Lekker!

Ik zag ook dat vandaag het zwembad dicht is gegaan tot het voorjaar. Natuurlijk kunnen er nog wel dagen zijn dat het super warm is, maar het zwembad is dicht. De ligbedden zijn al opgeruimd, de parasolletjes ingeklapt en de badmeesters naar huis.

Maar het goede nieuws is dat vanaf vandaag het officiele winter/kerst seizoen geopend is! Het zal niet lang duren voordat de eerste kerstverlichting weer aan de gevels hangt. Gezellig!

2 comments:

Arlene said...

Ja ik vind het herfst/winterseizoen hier maar niks,alleen het feit dat we straks weer kerstsfeer hebben maakt het een beetje goed,ik heb alweer wat zaken aangeschaft om het straks gezellig en vooral met veel licht te versieren!Bij jullie zal het wel weer mega mooi worden!
Arlene

Anonymous said...

Dag Ans,

Winter, wat heerlijk!! Eindelijk, na weer zo'n warme zomer.
Jammer dat ik het gemist heb, Ian Wilson noemde het alrijd 'black stocking day' een dag voor de heren om niet te missen....:-)

Tot volgende week,
pim

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails