Monday, November 19, 2007

We're back!

De afgelopen 3 dagen zijn we naar Singapore geweest. Opnieuw een geweldig weekend vol met leuke events!!

Vrijdag:
Heel vroeg opgestaan en toen we om 6.30 de lobby inliepen, stond Jesse al op ons te wachten. De taxi stond voor en we konden gelijk instappen. Naar het vliegveld gereden, ingecheckt en Kamilla zou ons later ontmoeten bij de gate. Het leuke is als je samen met Jesse reist, dat je leuke dingen meemaakt vanwege zijn diamanten status bij Cathay Pacific.

Zo kregen we een shuttle naar de gate, dwz dat je in zo'n lawaaierig golfkarretje zit en dat je je invalide voelt. But who cares! Verder hebben we heerlijk ontbeten in de First Class Lounge. Ik moet eerlijk zeggen, ik zou makkelijk kunnen wennen aan zo'n status hihi. Een upgrade zat er niet in maar we zaten ruim bij de nooduitgang dus beenruimte zat!



Jesse in de lounge. De telefoon bleef gaan!



Eerst een sigaretje en dan in de taxi!

Aangekomen in Singapore is Kamilla eerst naar huis gegaan en zijn wij per taxi naar Sha Villa Hotel gegaan. Perfect klein hotelletje wat eigenlijk het afstudeerproject is van een Hotel School. Een prachtig wit koloniaal gebouw! Ongelooflijk lieve dame's die ons al toelachtten als we binnen kwamen. Wat ons betreft waren ze allemaal al gelijk geslaagd!


Sha Villa Hotel

Na de spullen op de kamer te hebben gezet zijn we gaan lunchen met Pim en Shumin en later met Kamilla wezen shoppen. Altijd leuk om met iemand op stap te gaan die de weg weet. Veel gekocht voor weinig!! Zelfs Chiel en Jesse hebben geshopt. Ze hadden allebei hun sport tenue niet bij zich en Pim had gepland om de volgende morgen te gaan hard lopen bij East Coast. Dus even later zaten we allemaal totaal uitgeput met een drankje op een terrasje, Anisah kwam ook nog even langs, en omringt met plastic tassen! Zaaaaaalig!!!


Aan de lunch in Plaza Singapora

Weer terug naar het hotel gegaan, Kamilla en Anisah naar huis en afgesproken dat we allemaal naar het Food Court zouden gaan Lau Pa Sat. Zalig gegeten voor weinig onder een koloniaal overkapt terras met allemaal etensstalletjes. Een aanrader voor diegenen die ooit nog naar Singapore willen gaan.


Daarna naar een terras op Clarke Quay, heel dicht bij M.O.S., wat natuurlijk onze eindbestemming moest zijn omdat Jesse daar de vorige keer allemaal mooie langbenige blonde dames had gespot!
Al met al hebben Chiel en ik en Kamilla bedankt voor deze prachtige ervaring want we waren K.A.P.O.T! Het was ook al 2 uur toen we naar huis gingen, dus zo vroeg was het ook niet, maar Jesse, Pim, Shumin, Anisah en haar zus hebben het nog een paar uurtjes volgehouden.


Zaterdag:
Heerlijk ontbeten in het hotel. De studenten/serveersters deden heel erg hun best om het ons naar de zin te maken. Er stonden maar 14 dames om ons heen!

In de taxi naar East Coast want daar zouden we Pim en Shumin ontmoeten. Kamilla had afgezegd want de mannen zouden gaan lopen en de dames op een mountainbike erachter aan. Prachtig park vol met sportieve mensen. Eng gewoon. Maar het weer was heerlijk en de mannen en wij voelden ons helemaal fit na het afzien!



...en de telefoon bleef nog steeds gaan....


In het park hebben we wederom bij een Food Court geluncht. Daar stikt het van in Singapore en we begrijpen nu ook waarom het beste eten uit Singapore komt. Zoveel keuze!!
Tijdens de lunch begon het ineens als een idioot te onweren en te regenen en we besloten toen ook maar om naar huis te gaan. Wel vreselijk gelachen hoor! Geen gezicht als je mensen onder een parasol ziet eten en ze op hetzelfde moment ziet nat regenen!


Rond 3 uur kwam Kamilla naar het hotel. Vandaar in de taxi weer shoppen want Jesse had zijn zinnen gezet om alles, en dan bedoel ik ook alles, inte kopen voor een Navy Uniform. Wat?! Ja een navy uniform. Hij gaat volgend weekend naar Manilla waar hij is uitgenodigd voor een feest en het thema is "In the Navy".
Kamilla bracht ons naar een klein winkel centrum/ food court waar dat spul wordt verkocht. Witte schoenen, witte pet, gouden biezen, knopen, emblemen, naam kaart die op een uniform wordt genaaid, echt de hele santekraam. Alles ingeslagen en maandag gaat Jesse naar de tailor om daar een wit pak te laten maken.

Hopelijk hebben Kamilla en ik hem overtuigt dat hij echt als Richard Gere moet gaan in "An officer and a gentleman". Dus dat uniform en niet anders! Ben benieuwd. In zo'n uniform smelten alle vrouwen ter plekke. En het feit dat het feest in Manilla wordt gegeven heeft daar niets mee te maken!!

Om half zeven zijn we in de taxi naar RiverWalk gegaan. Pim's verjaardag werd daar gevierd. En Pim is nu 40 jaar geworden!!!! Enfin, na een tijd te hebben rond gelopen hebben we het dan ook gevonden met hulp van het zusje van Shumin. We zijn in een boot gegaan met nog veel meer vrienden van Pim. Tochtje over de rivier gemaakt wat heel leuk was in het donker, daarna zalig gegeten bij Jumbo Seafood Restaurant, en toen in de disco-bus met z'n twaalfen die eigenlijk maar voor 8 plek had, naar Emerald Hill waar in Que Pasa het feest werd doorgezet. Het was erg gezellig en petje af voor Shumin die alles prima georganiseerd had!

Deze keer was het Jesse die K.A.P.O.T. was en we zijn dus ook op een redelijke tijd naar huis gegaan; 2 uur.
Zondag:
Alweer de laatste dag. Het gaat veel te snel...


...en de telefoon gaat nog steeds...

Ontbeten, koffers volgepropt met onze nieuwe aankopen, uitgecheckt en geslenterd naar CrossRoads. De tent waar we met de bruiloft van Kamilla en Bram zo'n beetje wortel hadden geschoten. We hebben daar heel wat tijd door gebracht!

Lekker koffie gedronken, een lunch genomen en toen haalden Anisah en Kamilla ons op want we moesten naar de verloving van Ina, het zusje van Kamilla. Natuurlijk werd het gehouden in het huis van Oma die er trouwens nog groter uitziet zonder feest tent voor de deur!

We werden ingehaald als de verloren familie, zulke lieve mensen zijn het toch! Het feestje was "Informal" maar voor westerse begrippen is dat niet het geval.

De familie van "hem" gaat naar de familie van "haar". Bruidsschatten worden uitgewisseld, de hoeveelheid geld bepaald die "zijn" familie gaat betalen, er wordt gebeden en dan natuurlijk ETEN!! En dat alles op de grond in de grote huiskamer. Voor ons was er een tafeltje buiten neergezet omdat het anders zo moeilijk eten was voor ons.


Na het heerlijke eten, weer lekker gepraat te hebben met de familie, was het alweer tijd om naar het vliegveld te gaan. Anisah's vader bracht ons allemaal weg. Toen naar de incheck balie waar een niet al te helder licht zat die ons moest helpen. Jesse kreeg natuurlijk een upgrade, en wij mochten lekker achterin zitten. Jesse, de charmeur, wilde steeds zijn plek afstaan aan Kamilla, maar zij was niet te vermurwen. Nee Jesse!!! You sit upstairs!!

Bij de gate aangekomen, werd mijn boardingpass geweigerd. Pardon?! Zie je wel, dat mens heeft er potje van gemaakt. Maar tot mijn grote verbazing had ik ook een upgrade gekregen, net als Chiel! Helaas Kamilla niet maar ze had wel een goede plek net achter ons!
Wat ik al zei, ik kan wel wennen aan zo'n status! Die zilveren kaart brengt dan eindelijk wat op!

Aangekomen in Hong Kong, is Kamilla weer met de bus naar Discovery Bay gegaan en zijn Jesse, Chiel en ik per taxi naar huis gegaan.
We hebben weer een geweldig weekend gehad, alhoewel we Bram en Jos wel hebben gemist!

3 comments:

Arlene said...

Ja hoor wat een belevenissen en als klap op de vuurpijl een upgrade!
het kan niet op en...we willen wel een foto zien van Jesse als de officer,hoe je het doet doe je het maar dat wil ik zien.!Zal vast een mooi gezicht zijn.
Jullie hebben weer een heleboel mooie dingen gedaan en gezien,ben soms echt jaloers!!

Anonymous said...

Kijk mevrouw en meneer eens zitten zeg!!!! Wat een super aangename verrassing was dat. Maar wat een lekker tripje was dat weer jongens, zag er heel goed uit. Enne Jesse, we willen wel een heeeeele mooie foto in pak hoor!! An officer ánd a gentleman.

Dikke kus

Simone

Anonymous said...

Ans,

Ik vind het wel een leuk detail dat je nu overal plaatjes maakt van Jesse die belt. Dat is namelijk zijn hoofdzakelijk tijdsbesteding, dus geeft wel een goed beeld :-)

Pim

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails