Thursday, November 15, 2007

Naar Immigratie


Op 15 januari 2008 loopt ons werk-visum af. Maar omdat ik van 20-12 tot 20-01 in Nl verblijf hadden we maar zo gedacht om alvast naar Immigration te gaan.

We zijn als de dood dat we het vergeten en dan mag je het hele proces weer van voor af aan beginnen. Dat had Jos vorig jaar. Hij was het totaal vergeten en dan heb je zo veel gezeur om alles weer recht te praten.

Dus in de metro naar Wanchai. Je moet het niet doen als je haast hebt want dan raak je alleen maar gefrustreerd. In de rij bij loketje 1, dan naar verdieping 5, weer in de rij, papieren invullen, weer terug in de rij, gesprekje met meneer A, gesprekje met meneer B en dan moet je nog "even" voor een interview met customs. Geen probleem. Oh de wachttijd is meer dan een uur?! Snap je wat ik bedoel?
In dat uurtje zijn we maar even Wanchai ingegaan. Hoog tijd voor een kopje koffie. Het was half twaalf en de meeste restaurants waren nog niet open. Behalve eentje. The Bridge...

Een kroeg/restaurant met een open gevel op een verhoging, er zaten een paar engelsen al aan het bier, en 3 thaise dames, schaars gekleed met hele hoge hakken, zaten al aan het raam!
Ik vraag me dan altijd af als ik dat zie, of de klandizie dan beter is zo 's ochtends om half twaalf. Zou er nu echt een man zijn die langs loopt tijdens zijn lunch pauze en die dan denkt: "Hmmmm...laat ik de noedelsoep maar overslaan...ik ga eens even een wippie maken! Kan net!"

1 Ding is zeker, de dames hebben minder last van concurrentie op dat tijdstip.
Maar goed wij aan de koffie, vind 1 van de dames een portemonnee op de grond. Blijkt te zijn van een chinees die daar had gezeten en was vertrokken. Ze keken stiekum hoeveel geld er nog in zat. En ineens zagen ze ons zitten en wij keken wat zij aan het doen waren! Ik denk dat de beste man geluk had, dat wij er zaten want ze sloegen gelijk de portemonnee dicht.

De man kwam weer terug want hij had gemerkt dat hij geen portemonnee meer had. De dames gaven het terug, de man blij en al zijn geld zat er nog in. Mazzelaar! Maar hij moest wel een meisje meenemen...voor niets gaat de zon op!

Na een uur zijn we weer terug gegaan naar Immigratie, de boel is geregeld en we krijgen bericht wanneer we het visum weer kunnen ophalen.

1 comment:

Arlene said...

Het was echt een lucky day voor die man,al weet hij het zelf niet!
Mooi op tijd gegaan voor jullie visa!!
Heel veel plezier he,in Singapore en doe Anisha mijn groeten!!
Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails