Friday, January 25, 2008

Jetlag en het jaarlijkse etentje met het personeel

Wat is het toch eigenlijk een vreemd fenomeen...jetlag.
De hele week heb ik overdag nergens last van gehad maar 's nachts ben ik aan het spoken!

Gisteravond kwamen we om 9 uur terug van eten. Lekker en niet te zwaar gegeten. Het was trouwens best koud. Mijn kacheltje staat alweer te snorren.

Toen we thuis kwamen, heeft Chiel voor mij een backup gemaakt van de foto's en de bestanden die op mijn computer staan. Sinds we terug zijn uit NL, doet dat ding allemaal rare dingen. Zo kon ik ineens sommige bestanden niet meer terug vinden, doet alleen de C-schijf het en zijn de andere schijven helemaal leeg, en is de computer zo traag als dikke stroop geworden! Niet goed dus en van het weekend moeten we eens gaan kijken naar een nieuwe.

Maar hij was lekker bezig en ik zat steeds te knikkebollen op de bank. Ik kon echt mijn ogen niet meer ophouden en om half 11 ben ik naar bed gegaan. Ik heb Chiel ook niet meer gehoord toen hij in bed stapte. Ik was echt kapot!

Maar om 3 uur zat ik rechtop in mijn bed. Ik keek op de wekker en ik dacht dat het 6 uur was! Dan ga ik er maar uit. Dat gedraai in bed maakt Chiel alleen maar wakker.
Dus ik eruit, ben een boterhammetje gaan roosteren en ik heb een kopje koffie gemaakt. Zit ik goed en wel op de bank terwijl American Idols op tv aan staat, zie ik pas dat de klok 3 uur aangeeft! Shit! Om 5 uur weer in bed gestapt maar het was echt over...dus nu zit ik aan de computer.
Ik heb alle websites van bekenden al gelezen, heb de hyves weer bijgewerkt, en zit ik aan mijn tweede boterhammetje met oude kaas.

Maar het wordt nog een lange dag.

Rond een uurtje of 12 vandaag, vertrekken we naar Shenzhen. Het jaarlijkse Chinees Nieuwjaar dineetje met het personeel wordt vandaag gehouden. Ze moeten nog 1 week werken en dan hebben ze een lange vakantie om Chinees Nieuwjaar thuis te gaan vieren.

We worden om 2 uur verwacht, dan gaat Chiel met de rode envelopjes (bonussen) rond, dan stappen we om 3 uur in een bus (2 uur autorijden!) en dan gaan we met al het personeel naar een gelegenheid ergens achter Shenzhen. Daar ontmoeten we ook iedereen die op de fabriek werkt. Zij gaan dit jaar ook mee. Dat vind ik toch wel heel bijzonder.

De eerste keer dat we een etentje gaven voor Chinees Nieuwjaar, waren we met ons drieen. Chiel, Bing en ik. Dit jaar zijn we met 48 man!! Ik ken de meesten niet eens meer! Waanzinnig he?

Het personeel is al de hele week druk bezig met het organiseren hiervan. Er wordt natuurlijk karaoke gehouden, een loterij, eten en spelletjes worden er gedaan. Jippie. Ik kan niet wachten tot ik er ben....
Wat is er mis met alleen maar een etentje? Nou ja, zij hebben er zin in. En daar gaat het om.

Natuurlijk kunnen jullie morgen de foto's zien!

1 comment:

Anonymous said...

Nog wat gezongen met de Karaoke en leuke spelletjes gespeeld??
Maakt allemaal niet uit als het maar gezellig is geweest.
Groetjes
Simone

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails