Thursday, January 31, 2008

A hell of a Snow Job


Het is werkelijk niet te geloven...China is volledig lam gelegd door de enorme sneeuwval van de laatste 2 weken. Gelukkig heeft Hong Kong geen sneeuwval omdat we helemaal in het zuiden zitten en aan zee, maar Shanghai (ook aan zee maar verder in het noorden) heeft er al behoorlijk last.

Verkeer kan niet functioneren, dus het openbaar vervoer waar de meesten van afhankelijk zijn, staat stil, er zijn heel veel storingen van het elektriciteitsnet, en dan maar niet te spreken over de mensen die geen verwarming in huis hebben!
Ik zag net op CNN dat er al iets van biljoenen RMB's (chinese valuta) schade is ontstaan, omdat dus ook het zakenleven plat ligt! Die zee-containers kunnen ook niet geladen worden...
Ik vind het echt super triest. Volgende week wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd wat betekend dat zo'n beetje elke chinees op reis moet gaan. Het is een echt familiefeest. Morgen bijvoorbeeld is de laatste werkdag voor Chiel's personeel. Ze moeten allemaal uren en dagen reizen om thuis te kunnen komen. Als er geen openbaar vervoer kan plaats vinden, zitten ze dus allemaal vast in Shenzhen!
En op reis gaan met Chinees Nieuwjaar in normale omstandigheden, is al geen pretje. Vorig jaar rond deze tijd had ik daar al een heel stuk van op mijn blog gezet. Je wordt als vee behandeld. Treinen zijn overvol en als je pech hebt is jouw kaartje niets meer waard omdat de zwarte markt op volle toeren draait.

In Shenzhen is het op het stationsplein een deinende menigte ontstaan. Alles staat propvol. Mensen kunnen niet verder reizen. Chiel is vandaag ook maar met de ferry naar Shenzhen gegaan...

1 comment:

ARLENE VOOGD said...

Jee,het was ook hier op het nieuws.Triest hoor voor al die mensen!En hier zeiden ze dat het weer nog slechter ging worden.Gelukkig dat jullie zo zuidelijk zitten en.....in Indonesie is het mooi weer!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails