Tuesday, January 29, 2008

Nieuwe computer

Van de week was er even paniek in Huize Honig. Mijn computer waar alle foto's opstaan, kreeg last van kuren. Ineens kon ik geen bestanden meer terug vinden, had hij sommige schijven uit zichzelf gewist, sloeg hij om de haverklap uit en wilde hij geen commando's meer uitvoeren! Help!

We hebben gelijk een back-up gemaakt van de foto's en van de bestanden die voor mij belangrijk zijn. Chiel had nog een laptop liggen die hij, naar zijn zeggen, weer helemaal gemaakt had. Kon ik die zolang gebruiken. Ik had net wat bestanden overgezet, toen ook deze laptop ermee ophield. Heel fijn. 

Er zat weinig anders op dan een nieuwe computer te kopen. Ik heb zo'n ding gewoon nodig! Al mijn foto's wil ik bij me hebben. En straks maak ik natuurlijk weer 2000 foto's van onze trip naar Indonesie dus dan moet ik wel een computer hebben. Chiel en ik hebben maandagmorgen gelijk een goede uitgezocht. Ik ben nu de trotse eigenaar van een Apple Mac! Het ziet er superstrak uit en ik weet zeker als ik eenmaal heb uitgevogeld hoe ik alles moet doen, dat het een waanzinnig goed ding is....

Tot die tijd, loop ik te vloeken want alles wat ik met een pc kon doen, is verleden tijd. Kan niet zomaar wat downloaden en gebruiken want een Mac werkt met een andere besturing, ik zie nergens een aan/uit knop, heb je op je muis geen linker en rechter muisgedeelte, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is natuurlijk een kwestie van wennen...

Volgens de mannen die allemaal met zo'n Mac-book werken, is het enorm makkelijk en veel beter dan zo'n pc. Nou we zullen zien.... ik kan in ieder geval weer aan de gang!

3 comments:

simone said...

Nou gefeliciteerd met deze nieuwe "aanwinst", hoop dat ie vriendelijker wordt in het gebruik, want we willen natuurlijk wel straks foto's uit Indonesie!!!

X

Simone

elly_veleke said...

Hallo Ans,
Gefeliciteerd met je aankoop. Mijn buurman heeft ook zo'n strak uitziende Mac met dat leuke toetsenbord, althans dat vind ik.
Om mij heen hoor ik veel klachten over Vista, dus... met een Mac zul je daar in ieder geval geen last van hebben.
Als je geen linker of rechter muisknop hebt, hoe doe je dan bepaalde dingen?
Wat ik erg handig vind is die balk onderin. Die heb ik ook in mijn XP kunnen plaatsen. Erruugg handig!!

Yvon said...

Hé Ans!!
Veel (leer)plezier met je nieuwe Mac;-))
Als je foto's kwijt bent, wie weet heb ik nog wat staan op de pc voor je, dus roep maar!! (bv die van jullie feest en onze vakantie in Frankrijk) Hopelijk ben je niet teveel kwijt geraakt!

Liefs en groetjes, Yvon

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails