Tuesday, June 12, 2012

Phuket - Sala - Crowne Plaza - Halve Marathon


Woensdagmorgen waren we al vroeg wakker. Om half zeven de taxi in en naar de airport express. Inchecken, trein in, lounge van Cathay in, ontbijten en even later zaten we in een half vol vliegtuig om te vertrekken naar Phuket. Iedereen had lekker de ruimte.


...en toen werd de landing ingezet. Vanwege het k-weer boven Phuket...( wat?! Ja, K-weer! Hier in HK vertrokken we met prachtig zonnig weer en daar was storm, stond de helft van het eiland onder water en regende het keihard!)...ging het landen niet echt lekker. Het vliegtuig ging van links naar rechts, van boven naar beneden en schommelde het op en neer. We dachten zelfs dat de landing afgebroken zou worden vanwege het scheef aanvliegen op de landingsbaan, maar nee. Ruwe landing maar we stonden gelukkig op vaste grond! Praise the Lord!

SALA:
Taxi in en op weg naar Sala waar we 3 nachten zouden verblijven. In de regen reden we in 15 minuten  naar ons huisje. Was het bijna vergeten, maar wat een prachtig park is het toch. Helemaal zen! Deze keer kregen we een Garden Pool Villa. Vorige keer was het een Sala Pool Villa en dat huisje staat helemaal los van andere huisjes. De Garden Pool Villa heeft buren. Boven en naast het huisje maar privacy staat hoog in het vaandel, dus niemand kan bij iemand de tuin inkijken.


Dus kleren uit en plonzen in het zwembadje! In de regen! Daarna eerst nog email beantwoorden en toen naar de lunch. Ook al zo vervelend. Wel jammer dat alles plaats vond achter de canvas doeken vanwege de storm en regen maar ach. We overleven dit wel!


En jawel, bij terugkomst in ons huisje stond daar een fles Champie op ijs, een schoteltje met handgemaakte bonbons en een lief kaartje van de manager. 'Welcome back!' Ach we hadden toch niets anders te doen, dus we hebben de fles die middag maar opgedronken ;-)


De eerste 2 dagen viel er flink wat regen en onweerde het, zeg maar zo'n 80% van de dag. Gelukkig werd het de 3de dag droog met hier en daar een buitje en dag 4 was perfect! Blauwe lucht en we zagen zelfs een zonnetje. Voor Chiel perfecte condities om nog even een trainingsrondje te lopen. Elke morgen ging hij hardlopen. Bikkel.


De 4e dag zijn we naar Turtle Village gelopen. Kopje koffie gedronken en gespeeld met een baby-olifant die toevallig op straat liep met zijn verzorger. De olifant werd uitgelaten. Hij was 2 maanden oud en heette Ya Ya. Pas later denk je..'vreemd, een olifant..' hihi


En toen werd het tijd om de koffers weer in te pakken om op weg te gaan naar onze volgende bestemming. Van helemaal noord op Phuket moesten we naar helemaal zuid. Ik wist het wel maar had er verder niet bij stil gestaan. Pim had dit hotel geregeld vanwege zijn connecties met de General Manager die een goede vriendin van hem en Judith is. Maar toen we pas zagen op de kaart hoe ver dat hotel aflag van het punt waar de marathon gelopen moest worden, toen pas zonk de realiteit in...

Bij de rose punaise is Sala, De blauwe punaise is het vliegveld, De gele punaise laat zien waar de halve marathon wordt gelopen en de Groene punaise is het Crowne Plaza Resort. 

Er werd gebeld met Jesse. Hij zou namelijk de volgende dag aanvliegen vanuit San Francisco via Hong Kong naar Phuket, om dan 1 nacht in het zuiden te slapen bij ons in het hotel, dan 'effe' een halve marathon lopen om dan gelijk weer het vliegtuig in te stappen van Phuket naar HK en gelijk door naar Shanghai. Ik kon me voorstellen dat hij wel graag een douche wilde nemen na het lopen en dat is fijn voor hem maar ook wel sympathiek voor zijn mede-reizigers die naast hem zouden zitten in het vliegtuig! Voor de goede orde, Jesse zou langer blijven op Phuket maar de ervaring leert dat je daar NOOIT van uit kan gaan. Dus nu ook. De plannen waren net vorige week omgegooid.


Jesse regelde een tweede hotel. Eentje die op loop afstand was van de halve marathon. Vandaar kon hij terug lopen naar het hotel, een douche nemen en gelijk de taxi in naar het vliegveld. Hele strakke planning! En wij? Wij namen er nog maar een cocktailtje op!Crowne Plaza Resort:
Op zaterdagmorgen stond onze auto al op ons te wachten. Koffers gingen er in, wij er in, en op weg naar Laguna Beach waar Chiel zijn startnummer moest ophalen voor de halve marathon. Hij had van Jesse een kopie van zijn paspoort gemaild gekregen, dus 1 ding minder waar Jesse zich zorgen over hoefde te maken. Binnen 15 minuten waren we op de plek!


 De chauffeur van Sala vond het wel heel gezellig zo. Hij liep lekker mee om te kijken hoe dat nou in zijn werk gaat. Chiel haalde de startnummers op en we stapten weer in voor het volgende doel. Het Crowne Plaza Resort op Panwa Beach.Dat was dus een uurtje verder rijden...Het hotel is open sinds 5 mei dit jaar. We kwamen aanrijden en wat een prachtige plek! Zeker als de auto voor de half open lobby stopt en je gelijk een geweldig uitzicht krijgt over de Andaman zee! Afscheid genomen van onze chauffeur en gelijk door met inchecken.Echt wat een prachtig hotel! Gloedje nieuw en nog heel erg rustig. Alles ziet er strak uit. Welkomst drankje. En toen op weg naar onze kamer. Op 4 hoog met uitzicht over de mooie baai. Mooie kamer en een balkon. Super. Gelijk Pim gebeld die er al een dag was.


In de lobby zagen we Pim! Onze vertrouwde Pim. All the way from Abu Dabhi. Grote lach op zijn gezicht maar helaas zonder Judith. Zij kon vanwege het werk pas dinsdag naar Phuket komen. Terwijl we aan de koffie zaten, kwam Antje, de GM van het hotel ook even bijkletsen. Heel gezellig. En even later stopte er opnieuw een taxi voor de deur. Jesse!


Met hele kleine oogjes en een jetlag van hier tot Tokyo stond Jesse voor ons. Hij had het gered! We zijn maar gelijk gaan lunchen op het strand. Een bordje pasta doet het altijd goed. Na het eten is Pim zijn startnummer gaan halen dus die zouden we de aankomende 2 uur niet meer terug zien. Wij zijn lekker aan het zwembad gaan hangen. Genoten van het water, de zee, de zon, het uitzicht en de mango jus!


Die avond zijn we nog gaan shoppen in Central Festival. Een MEGA winkelcentrum in Phuket Town! We hebben niet doelloos rondgelopen, nee, Jesse had een sport-zonnebril nodig. Want die had hij nog niet. Dus dat was erg gezellig. En we hebben bij Sizzlers gegeten! Ook leuk! En daarna hield Jesse de oogjes niet meer open. De jetlag sloeg toe!


(trouwens de wedstrijd van NL-Denemarken werd niet live uitgezonden. In plaats daarvan hadden ze een wedstrijd tussen Chili (?) en Venuzuela (?)  en dat scheelde. Geen nachtbraken. Morgen om half 5 opstaan, taxi in en op weg naar Laguna voor de halve marathon!)


De Laguna Phuket Halve Marathon:
Een voor een kwamen de heren naar beneden. Klaar voor de wedstrijd. Ok, Jesse had nog kleine oogjes, Chiel zag tegen de temperatuur op en Pim had geen hardloop-broek aan, maar verder zag het er strak uit!Taxi in, ontbijtboxen op schoot en op weg naar Laguna. Eerst inchecken bij het hotel van Jesse. Daar ging wat mis. De man die in de lobby stond was niet snel van begrip en kon de kamer niet vinden die Jesse had geregeld. En toen werd Jesse boos! Heel boos! Ik heb hem zelden zo gezien, echt waar. Maar alles is goed gekomen.


Pim ging nog even aan zijn poepschema werken, ik ging op zoek naar koffie en Chiel en Jesse waren zich mentaal aan het voorbereiden. En toen was de start!


In het donker gingen ze op weg, maar dat duurde maar heel even!


 Ik ben gaan wachten in de buurt van de finish. Mensen aangemoedigd en geluisterd naar mijn ipodje. De eerste die ik natuurlijk voorbij zag komen was Jesse. Drijfnat! Want de luchtvochtigheid daar was buiten proporties!Jesse kwam later bij mij zitten en samen zagen we Pim voorbij komen! Alsof hij zo uit het zwembad was weg gelopen! Pim kwam erbij zitten en toen nam Jesse alweer afscheid van ons! Hij moest douchen en door naar het vliegveld!
Met Pim heb ik Chiel voorbij zien komen. Helemaal kapot en drijfnat! Maar wel met een lach op zijn gezicht! Zijn glimmende kale koppie zag ik al vanuit de verte aankomen.


We zijn eerst in de tent die bij de start/finish stond maar ingegaan om even bij te komen van de hitte en de klammigheid. Nog een kopje koffie genomen en toen moesten we een taxi vinden die zou gek was om ons terug naar het hotel te brengen. Achteraf gezien hadden we aardig snel een taxi. En een mooie ook! Zo'n Toyota jeep. In stijl zijn we dus naar huis gegaan!


Eenmaal in het hotel hebben we ons nog tegoed gedaan aan het ontbijtbuffet. Daarna zijn we bij het zwembad gaan hangen. Niets doen dus. Erg lekker. De mannen hebben lekker geslapen onder een parasolletje en ik heb  de meeste tijd doorgebracht in het zwembad. Heerlijk!

raad's welke kamer wij hadden?


Die avond zijn Chiel en ik nog naar de Nightmarket in Phuket Town geweest. Rond gelummeld, gegeten, en me verbaasd over van alles en nog wat. Pim ging niet mee. Hij vond het wel goed zo. Het plan was om als wij terug zouden komen nog met z'n allen een drankje te nemen maar dat ging niet door. Dus dat was Pim. Hij ging de volgende morgen al vroeg naar Singapore voor 2 dagen.


Chiel en ik hebben dus onze laatste dag in Phuket in stijl doorgebracht. Helemaal alleen zaten we aan dat grote zwembad. Watermeloen sapje erbij. Zon die volop scheen en heerlijk gespatterd in het zwembad. We zijn goed verkleurd!


Om 3 uur stapten we de taxi weer in die ons naar het vliegveld bracht. En zo gaat een vakantie van 6 dagen voorbij! Heel snel voorbij!

O ja en de tijden van de mannen weet ik zo niet maar die krijg je van me zodra ik het weet!

2 comments:

Simone said...

Wat een heerlijke break en wat hebben de mannen gebikkeld zeg!. Prachtige hotels en heerlijk eten, man...... hoop dat jullie ook wat bijgetankt hebben??? Dikke kus.... oh ja wat heb je een leuk badpak aan!!! Had die katwijker nooit kunnen dromen om op phuket te mogen komen.... hihi

Arlene said...

Ziet er allemaal weer heel vervelend uit,afzien hoor!
Zonder gekheid petje af voor de sportieve mannen en voor jou,je moet ook maar steeds mee he :)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails