Saturday, June 30, 2012

Storm

Onverwachts kwam gistermiddag ineens met een flinke snelheid een storm over de Zuid Chinese Zee richting Hong Kong en Macao. De berichten leken elkaar tegen te spreken. Het was namelijk onbenullig warm, voor 3 dagen achtereen kregen we een Hot Weather Warning en je moest echt zoeken naar een zuchtje wind. Dus...hoezo storm?

En omdat het prachtig weer was, besloten we een bbq te houden. Het was Jos laatste avond in HK voordat hij rond middernacht richting NL zou vliegen. En Jesse en Jos zouden ook hun fietsen komen stallen bij ons in de bijkeuken, dus iedereen zou er toch al zijn.


Ik heb gelijk de burgers uit de vriezer gehaald en boodschappen gedaan. Wat salades, stokbroodje en mijn echte pindasaus van de AH. Om het helemaal feestelijk te maken toch ook maar vlug een pavlova gebakken. Kon ik eindelijk mijn Rozerick MET spet-deksel weer eens gebruiken! Dat was al veel te lang niet gebeurt! Ook afgesproken met Chiel dat hij wat vroeger thuis zou komen. We wilden vroeg gaan eten omdat Jos moest vliegen maar dat gedoe met die briketten aansteken is niet mijn ding. Daar heb je een echte man voor nodig!Ik sta dus in de keuken en ineens hoor ik een enorme klap! De harmonica deur was met een rotklap dicht geslagen en ik zag mijn stoelen over het terras dansen! Niet goed dus!
Eerst de stoelen maar opgeruimd en naar binnen gebracht en toen de tv op het weer-kanaal. En ja hoor, op dat moment ging het weer van T1 naar T3! En dat wil weer zeggen dat er binnen een straal van 400 km een storm HK zou kunnen aandoen. En nu was de storm al 270 km vanaf HK!


Dus eerst maar het terras opgeruimd. Planten allemaal in een hoek strak tegen elkaar aan, tafel op de kop, stoelen waren al binnen, vogelkooitjes eraf, regengoot nog maar nagekeken of die vrij was van bladeren en naar binnen rennen omdat het met bakken uit de hemel kwam vallen! Belachelijk hoe dat weer in Azië van het ene op het andere moment kan veranderen! Maar het was nog wel steeds 33 graden!


Nou die bbq konden we wel vergeten, dus de burgers moesten de pan in. Dat zou een indoor nep bbq worden dus. De bomen op het plein lagen zowat plat door de wind en mensen die met parapluutjes liepen, stegen zowat op.

Een voor een kwam iedereen binnen druppelen.


Eerst Jesse met zijn bad-ass bike! Jemig wat een ding! Als je niet beter wist zou je denken dat hij een professionele wielrenner was. Niets gaf aan dat we met een spuitgieter te maken hebben, hihi. De volgende die door de deur kwam met fiets was Jos. Zijn snelle blauwe bolide werd naast die van Jesse geparkeerd. Kompleet met rugzak waarin helm, schoenen en handschoenen zaten voor als Chiel een stukje zou willen fietsen met Jesse. Even later kwam Mabel door de deur met extra wielen van Jesse's fiets en daarnaast staat heel schattig de bolide van Viggo!


De burgers smaakten goed, de zalm verdween als sneeuw voor de zon en de pavlova was in no time op! Het was een hele gezellige avond. En toen moest Jos naar het vliegveld. Eerlijk gezegd had ik er een hard hoofd in dat hij überhaupt kon vliegen maar Jos hield moed! Hij vertrok en hield sms contact met ons.Op de brug naar het vliegveld was de middelste baan al afgesloten en was het verboden voor bussen om op de brug te rijden vanwege de harde wind. En toen kreeg ik een sms van Jos. "Over een half uur verwachten ze T8, dat zal toch niet..."
Oeps. Met T8 stopt alles! Ook het vliegen! Jos wil zo graag naar huis om weer bij Irma en Viggo te kunnen zijn! En gelukkig is zijn vlucht nog vertrokken en as we speak, vliegt hij ergens boven Duitsland! Eind goed, al goed!

Vannacht is de storm overgewaaid en in de aanloop er naar toe werd ik zo'n beetje gek door het gieren van de wind, het geklapper van de ramen en het gebonk in de airco's. Alle waarschuwingen zijn ingetrokken, het balkon is weer back to normal en we mogen weer door met de dagelijkse dingen. Alhoewel het nu dus regent als een gek...

Vandaag komt Jesse nog fietsstandaarden brengen zodat de ze niet kunnen omvallen en dat ik er gewoon omheen kan lopen als ik mijn balkon moet schoonspuiten van condooms. De wind is afgenomen, het regent nog wel en de temp is natuurlijk weer 30 graden.Morgen is er feest in HK. We bestaan dan als HK Special Administrative Region 15 jaar! De helicopters vliegen af en aan over de haven omdat Hu Jintao, het Chinese staatshoofd in Hong Kong is om de feestelijkheden bij te wonen. En morgen hebben we natuurlijk vuurwerk! Wordt vervolgd!

1 comment:

Mickey said...

Als je wil kan je in ons app vuurwerk kijken!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails