Monday, August 26, 2013

Reisgids

Afgelopen vrijdag was ik weer eens reisgids. Tijden niet gedaan dus het was een leuk verzetje. Ik had al van te voren een beetje uitgezocht wat leuk zou zijn voor iemand die voor het laatst in 1996 in Hong Kong was geweest. Hij had slechts 1 ding op de verlanglijst...de Peak! (Achteraf kon ik mijn uitgezochte dingen zo de prullenbak ingooien. Wie verwacht nou van een man dat hij van shoppen houdt?)

Nou is de Peak best leuk om heen te gaan maar als het weerbericht aangeeft dat er 'squally rain & thunderstorm showers' verwacht worden, dan is dat niet de beste plek om buiten te staan.

Ik haalde de beste man op uit zijn hotel, ik had hem nog nooit gezien, maar Jesse (klant van Jesse) had mij verteld hoe hij er uit zag en dat hij rookte. Ik liep naar het hotel en toen zag ik een man bij de vuilnisbak staan buiten een sigaretje roken. Hij keek mij aan en zei 'Ans?' Ja, de connectie was gemaakt!


Ik vertelde van het weersbericht en of hij er bezwaar tegen had om naar de ICC, Sky 100 te gaan. Het kan alsnog een beetje mistig zijn, maar in ieder geval staan we dan droog. Geen enkel probleem vond hij dus de taxi in en op naar de ICC.


Ondanks de vele wolken die voorbij kwamen drijven, konden we toch nog Hong Kong in al zijn glorie aan de voeten van de ICC zien liggen. En het blijft een indrukwekkend gezicht. Bakkie koffie met een koekje genomen, vele foto's zijn gemaakt en toen daalden we af naar Elements. Hij wilde graag shoppen!


We hebben gewandeld door Elements. Bij de schaatsbaan gekeken en geluncht bij Stormies. Hij had 2 weken door China gereisd dus hij was nodig toe aan een echte hamburger!


Daarna de taxi in naar Mongkok. Er moest meer geshopt worden! De Ladiesmarkt hebben we uitvoerig bekeken, de nodige souveniertjes werden gescoord maar de drukte van Mongkok (terwijl het eigenlijk niet druk was!) en de klamme hitte werd hem toch even te veel. Koffie bij Starbucks en toen weer naar het hotel.


Het was een super gezellige dag!

Afgelopen weekend kregen we onze eigen klanten op bezoek en hebben we met Jesse nog gewandeld naar de Sportzaak waar we al 8 maanden niet geweest waren. Er moesten nodig wat nieuwe shirts voor Chiel gekocht worden. Super gave shirts ingekocht!


 En verwachten we vanavond nog Nederlands bezoek. Het wordt een drukke week!


2 comments:

Simone said...

Eigenlijk best leuk, dat ook dát weer een beetje normale vormen krijgt, of niet?? Dikke kus

Arlene said...

Leuk voor je, shoppen en reisgids zijn dat is een fijne afleiding en iets voor jou! XX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails