Saturday, August 31, 2013

Het Chinese visum (op herhaling)


Hong Kong:
Geen visum nodig. Wel 'entry-card' invullen bij binnenkomst in Hong Kong en vooral in je paspoort laten zitten, zodat je bij het verlaten van Hong Kong, deze kaart weer kan inleveren. Zelfs als je maar voor 1 dagje China ingaat. Elke keer bij binnenkomst nieuwe 'entry-card' invullen!

Shenzhen:
Voor Shenzhen, wat in China ligt, kan je een visum kopen bij het treinstation Lo Wu. Als je met de trein van Hong Kong naar Shenzhen gaat, kan je kiezen om de grens over te gaan bij Lok Ma Chau of bij Lo Wu. Het 5 daagse visum is alleen te verkrijgen bij Lo Wu! Dit visum is 5 dagen geldig en alleen en uitsluitend voor Shenzhen. Dit visum is vooral in het leven geroepen voor toeristen die in Hong Kong verblijven maar willen shoppen net over de grens in Shenzhen. Je kan dus niet met dit visum verder China in. En je moet binnen 5 dagen terug zijn in Hong Kong!

Het visum bureautje kan je vinden nadat je de Hong Kongse paspoortcontrole over bent gegaan en net voor de Chinese paspoortcontrole. Dus in niemandsland zeg maar. Als je met je gezicht naar de Chinese douane kijkt, is er aan je rugkant een roltrap. Die op en je ziet het visum kantoor. Het ligt natuurlijk aan de hoeveelheid mensen die er staan maar als je alleen bent heb je binnen een kwartier je visum. Neem wel RMB's mee want met Hong Kong dollars kan je niet betalen. Dit visum kost ongeveer 15 euro.

Ook hier moet je een entry/departure card volledig invullen voordat je de grens overkan en ook laten zitten in je paspoort!

China:
Visum nodig! De visumregels worden te pas en te onpas veranderd. De ene maand kan je zo een visum krijgen, de andere maand gaat het niet. Sinds 1 juli 2013 zijn de regels weer aangepast. Kon je vroeger in Hong Kong bij een visumbureau in de stad, 's ochtendsvroeg je paspoort inleveren voor een Chinees visum en dat 's avonds weer ophalen, tegenwoordig kan dat NIET!
Het duurt 4 werkdagen voordat je je paspoort terug krijgt. En de regels zijn allemaal aangescherpt!

Het multiple entry visum bestaat niet meer! Je kan een enkele entry en heel soms een dubble entry krijgen. Voor mensen met een Hong Kong ID is dat weer anders. Aan onze klanten/collega's en bezoek is eigenlijk het advies om het Chinese Visum, als je verder wil reizen dan Shenzhen, gewoon in Nederland te halen. Kost misschien meer moeite maar dan weet je in ieder geval dat je een visum krijgt/hebt!

Op internet zijn vele links betreffende het Chinese visum. Zo kan je nog op best veel berichten lezen dat je een multiple entry voor China kan krijgen. Kijk vooral naar de datum dat het bericht is geplaatst. Veel berichten zijn niet meer up to date. En mocht je nu helemaal de weg kwijt zijn, neem dan contact op met de Chinese Ambassade in Nederland! Klik HIER op de link!

Hier zal ik de link plaatsen van het Chinese Visum in Hong Kong.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails