Wednesday, April 23, 2014

Follow the guide!Gistermorgen ging de wekker al vroeg. Om kwart voor 6 om precies te zijn. Vlug douchen, ontbijt maken voor mij en Chiel en toen ging ik de taxi in naar de airport express. Ik zou om 7 uur op het vliegveld staan om een groepje Nederlanders 1 dag mee te nemen om Hong Kong te laten zien.

Deze Nederlanders had ik nog nooit gezien. In de groep zaten vriendinnetjes van Deborah en zij hadden mij benaderd om te vragen of ik dit wilde doen. Nadat ik alles had gecheckt of ik niet met Chiel naar fysio moest, of dat we een dokters afspraak in het ziekenhuis zouden hebben of dat we naar China moesten, kon ik  doorgeven dat ik het natuurlijk wilde doen. Altijd gezellig.

Ik stond te wachten met een bordje waarop de naam stond. Renske en familie. Maar voordat zij naar buiten liepen, zag ik Al. De collega van Jos. Hij vond het geweldig dat er eindelijk eens iemand stond om hem op te wachten! Nou was dat niet het geval maar gezellig vond hij het wel. We hebben de tijd pratend doorgebracht en toen het hele gezelschap (2 meiden, 1 broer, 1 vader en een oma) de gate doorliep, zijn Al en ik met ieder een groep de taxi ingegaan naar ons huis.

Ze vonden het helemaal geweldig. Ze waren wel moe van het vliegen maar keken enorm uit naar wat er ging komen. Al ging terug naar huis en ik liep met iedereen naar boven. Chiel zat al te wachten en we zijn eerst maar koffie gaan drinken. Ik bracht Chiel naar de taxi omdat hij naar het werk ging en de rest had zich al omgekleed in iets luchtigers. De luchtvochtigheid was die dag echt killing!

We zijn gaan lopen via de Avenue of Stars naar de Starferry. Er werden foto's gemaakt van de skyline en Bruce Lee en oma vond het super! De starferry op naar Central, wandelend langs de IFC, de roltrappen op naar SoHo. Koffie gedronken ergens in een leuk tentje, toen naar de tempel op Hollywoodroad. Wierook gebrand en alles uitgebreid bekeken. Op naar Ladderstreet. Naar de antiekmarkt, langs de specerijenfabriek, dimsum gegeten in een echte Chinese tent kompleet met TL verlichting. (Daar was speciaal om gevraagd!) En iedereen was dapper en heeft alles geproefd. Voor oma was het wel erg spannend toen er een gebakken duif (met koppie er nog aan) op tafel kwam. Ik heb echt ontzettend gelachen. We staken door via Wellingtonstreet naar de wet markets. De metro in naar Mongkok, vers sapje gedronken op Fa Yuen Street market, doorgelopen naar de bloemenmarkt en de vogelmarkt en toen was oma op...Ze was moe. Ik vond het een dappere oma. 80 jaar en super kwiek maar na 1 nacht niet slapen, een dag rondlopen in HK en dezelfde avond door moeten vliegen naar Nieuw Zeeland, daar word ik ook moe van!

We zijn naar huis gegaan. Nog een kopje koffie gedronken en iedereen kleedde zich weer om in de 'vlieg'kleren. Ze gingen rond 4 uur weer naar het vliegveld omdat de andere opa en oma daar waren gebleven. Een ander vriendinnetje van de meiden was zelf op stap gegaan en zij zou daar ook weer zijn. Ze moesten om 9 uur doorvliegen.

Ik heb echt een super leuke dag gehad en ik geloof dat ze allemaal HK helemaal leuk vonden. Vooral omdat ik er bij was en ze nu op plekken waren geweest, waar je alleen niet zo snel terecht komt. Als het goed is zitten ze nu in Nieuw Zeeland voor de bruiloft en hopelijk is het bankpasje ook weer gevonden...

Ik bedacht me net dat het leuk zou zijn om foto's te plaatsen maar ik heb zelf geen 1 foto gemaakt! Om mij heen liepen 5 mensen foto's te maken, dus het is mij helemaal ontgaan. Nou ja.

3 comments:

Arlene said...

Jammer dat je geen foto's hebt had gids Ans wel willen zien!

Fiona Teeuw said...

Vind het knap dat je de hele groep bij elkaar gehouden hebt. Ik was vandaag ook gids maar verloor telkens mijn vriendin uit het oog....

Simone said...

Jammer dat je geen foto's hebt, maar als Renske weer thuis is zal ik vragen of zij ze door wil sturen.... Naar ik heb gehoord hebben ze het waanzinnig gehad....
xx

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails