Tuesday, April 15, 2014

Rijbewijs

Na al die jaren gaan we het toch maar eens doen. We gaan ons Hong Kong rijbewijs aanvragen! Nou moet ik zeggen dat ik nog steeds een beetje nerveus ben hiervoor. Ze rijden hier nogal anders dan in NL. Om te beginnen aan de linker kant van de weg...En ik hoorde van mensen die al rijden hier, dat je de achteruitkijk spiegel eigenlijk moet afplakken, heeft geen zin want niemand kijkt erin. Dus...

Maar het zou alles wel een stukje makkelijker maken voor ons. Met de auto naar het ziekenhuis, naar het kantoor in Lai Chi Kok en ik kan dan eindelijk eens goed inslaan op de bloemenmarkt ;-) Plus dat je niet bang hoeft te zijn dat als het regent er geen taxi's voorbij komen. Voordelen zeg ik. Alleen maar voordelen!We zijn in ieder geval begonnen om alle documenten in te vullen en aan te vragen. Voor mij is het geen probleem. Nadat mijn rijbewijs is vertaald bij het consulaat en de documenten zijn ingevuld, kan ik mijn hk-rijbewijs krijgen. Mijn Nederlandse rijbewijs hou ik gewoon. Voor Chiel is het anders. Hij moet 23 april eerst een test afleggen om te laten zien of hij wel kan rijden met zijn handicap. Logisch natuurlijk.

En dan natuurlijk op zoek naar een autootje en een parkeerplaats. Een autootje is zo gevonden. Ze zijn hier tweedehands niet duur en met heel weinig kilometers. Ook logisch omdat je alleen maar in HK mag rijden en dat is niet zo groot. Je mag alleen maar de grens naar China over als je een dubbele kentekenplaat hebt en dat is afschuwelijk duur! Voor wat zo'n dubbel kenteken kost, kan je met gemak een leuk huis kopen hier in HK, dus dat doen we maar niet. En de mannen hier kijken natuurlijk al wat leuk zou zijn. Ik wil graag een hoge ruime auto vanwege de rolstoel. Zij dachten allemaal aan iets met een open dakje. No way.

De parkeergarage onder ons huis moet ik nog even met een bezoekje verblijden. Eens kijken wat het kost om een plek te krijgen. Gelukkig zitten er om ons heen, zeker 5 parkeergarages dus moeilijk is het niet. Het ligt alleen aan de centen zeg maar. Maar dat komt vast ook allemaal goed. Eerst maar bij het begin beginnen.


6 comments:

Arlene said...

Spannend hoor auto rijden in Hongkong krijg al de bibbers als ik er aan denk !!

Mickey said...

Stoer!
xxx

Simone said...

Bikkelina, daar draait mn zus ook dr hand niet voor om, hoor!!!!

Eva said...

Stoer

Chris said...

Gaaf nooit geweten dat het zo gemakkelijk is om daar een rijbewijs aan te vragen. Alles wel goed gekomen?

Ans said...

Jazeker hoor. Alles is goed gekomen, de rijbewijzen zijn in de pocket, alleen hebben we besloten om nog maar even te wachten met een autootje. Zeker nu Chiel steeds mobieler wordt.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails