Sunday, April 06, 2014

Stukje wandelen

Na dagen van grijze luchten en waanzinnige regen buien, was het gisteren eindelijk zonnig! Reden genoeg om eens lekker naar buiten te gaan.

We hadden een paar dingen die we wilden doen. Chiel wilde een stukje lopen, we moesten lange sport sokken hebben en we zochten tape die we konden gebruiken om het handvat van Chiel's wandelstok te kunnen omwinden. O ja en lunch natuurlijk.


Eerst maar eens wandelen van ons huis naar Ocean Terminal. Deze keer had Chiel niet zijn knie brace omgedaan. Eddy had namelijk gezegd dat Chiel echt moest proberen om zonder deze brace te gaan lopen. Dat zou veel beter zijn voor zijn spieren. Zo worden ze natuurlijk meer gestimuleerd dan met brace. Dus zo gezegd, zo gedaan. Chiel wandelde heerlijk over de voetgangers brug en een heel stuk over de avenue of stars. Na een half uur wilde hij weer de rolstoel in. Zijn knie begon vermoeid te voelen en de enorme stroom van toeristen die je links en rechts voorbij zeilen, maakt het er niet veiliger op.Maar we liepen gezellig in het zonnetje en namen deze keer een d-tour. In plaats van aan de voorkant lopen van het cultureel centrum, namen we de achterkant. Beetje rustiger en het hele plein was voorzien van super leuke kunstwerken! Echt geweldig!


Toen Ocean Terminal in. Bij de ingang stond Spiderman ons al op te wachten! Heel gaaf gedaan! En natuurlijk hartstikke druk met mensen die met Spiderman op de foto wilden. De invalide lift vonden we snel. We wilden naar de 1ste verdieping omdat daar Gigasport zit en we daar alles konden halen wat op ons lijstje stond.En dan erger ik me weer mateloos om de gedachte gang van mijn mede hongkongers. De invalide lift is namelijk een goederenlift. Heel fijn. Ergens achterin, stinkend naar de rook. En dan blijkt ook nog eens dat je zelf naar de 2de verdieping kan en naar de begane grond maar dat op de 1ste verdieping weer een liftje is die je met je rolstoel moet nemen, maar dat mag en kan je niet zelf bedienen! Nee, dan moet je iemand bellen die je dan komt ophalen. Maar er is natuurlijk geen telefoon, dus moet je weer terug naar waar je vandaan kwam om daar iemand te vinden die dan de collega op de 1ste verdieping belt. Heel handig.


De dame die ons hielp vond het zelf ook niet slim maar ja. Zij kan er ook niets aan doen. Die gasten van zo'n winkelcentrum verdienen miljoenen per dag. Hoe moeilijk kan het zijn om een normale lift in het zicht te maken die invalide mensen kunnen gebruiken?

Maar goed, we kwamen bij de Gigasport. Lange sokken gekocht zodat Chiel deze zomer in zijn korte broek naar de fysio kan. De lange sokken zijn nodig voor bescherming van zijn schenen in de lokomat. Ook het tape vonden we al snel en de man die met dit tape normaal gesproken tennisracket-handvaten omwikkeld, deed het deze keer om Chiel's wandelstok!


Ook zijn we nog even de American Eagle winkel binnen gelopen. Ik heb mijn slippertjes weer kunnen scoren! Jippie! En toen snel nog een hapje gegeten bij een broodjeszaak en weer terug naar huis.

Die middag heeft Chiel gesport. Roeien, fietsen, lopen. Hij voelt dat de spieren sterker worden en dat stimuleert! En ik heb de was gedaan en alvast wat spullen opgeruimd uit de bijkeuken. Vanavond moet hij leeg omdat ze morgen het dak gaan maken.


Gisteravond zijn we met z'n tweetjes een hapje gaan eten. Lekker aan de seafood-schotel! En toen we thuis kwamen hebben we een filmpje gehuurd. Mannen harten. Een gezellige Nederlandse film. Heerlijk eind van een zalige dag...

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails