Friday, April 25, 2014

Het gaat beter!

Woensdag kreeg Chiel tijdens de fysio, een uitgebreide test om te kijken hoe veel hij was vooruit gegaan. En ook om als beginpunt te dienen voor Eddy's onderzoek. Chiel vond het allemaal reuze spannend. Hij kon niet wachten om de resultaten te zien! Het hoofd fysio, mr Lau, was speciaal gekomen om dit onderzoek bij te wonen.  • Eerst bloeddruk meten. Als een jonge god; 120-80. 
  • Toen moest hij over een elektronische mat lopen die net als een loper was uitgerold. Er zitten allemaal sensoren in die de druk kunnen meten en het aanschouwelijk kunnen maken op de computer. Deze mat was geleend van een ander ziekenhuis, want dat lopertje kostte slechts 40.000 usdollar. Het was leuk om te zien op de computer hoe Chiel bijvoorbeeld links (nog) minder druk op zijn voet heeft dan rechts. En dat hij ook nog iets te veel op de buitenkant van zijn linker voet loopt. 
  • Daarna moest hij een longfunctie onderzoek ondergaan. Geen enge dingen hoor, maar hij moest diep inademen, dan via een apparaat uitademen en net zo lang doorgaan totdat hij niet meer kon. Hiermee kunnen ze natuurlijk de longinhoud meten maar ook kijken of de dwarslaesie niet zijn longen heeft aangetast. En Chiel zou Chiel niet zijn als hij zich niet zo enorm zou uitsloven en bijna tegen de vlakte ging omdat hij duizelig werd, hihi. Vervolgens moest hij gaan liggen en werd de kracht in de benen getest. Eerst het hele been, toen knie, daarna enkel en vervolgens de tenen.   


Eddy en mr. Lau legden Chiel en mij het een en ander uit. Ze vonden dat Chiel goed vooruit was gegaan! Dat hij sterker was geworden in zijn benen, romp en billen. Kortom ze waren erg tevreden. Dus, zo besloten ze samen, Chiel moest vaker langs komen voor fysio! In plaats van 3 keer per week, naar 4 keer per week! 'Keep up the momentum!'

En eigenlijk zijn we de laatste maanden vaak maar 2 keer per week naar fysio gegaan omdat Chiel 2 dagen per week in China moest zijn. We moeten dus nu het een en ander even uitvogelen hoe we dat moeten gaan doen en hoe we het schema kunnen aanpassen. Voor nu hadden we zo gedacht om woensdag na de fysio gelijk naar China af te reizen en dan donderdagavond weer naar huis gaan.Na het hele onderzoek, mocht Chiel op de lokomat lekker lopen voor een half uur. Bijkomen van alle inspanning. Je kon wel merken dat hij een beetje moe was geworden van alles want hij had meer ondersteuning nodig dan normaal.

Gisteren zijn we naar China gegaan maar 's avonds ook weer terug gegaan naar HK.  Dat was niet de bedoeling maar er kwam woensdagavond wat tussen. Hij moest vrijdag weer terug in HK zijn om werkdingen te regelen wat niet vanuit China lukt. Dus...

Straks lekker weekend, dan nog 1 keer naar fysio op maandagmorgen, Chiel gaat dan t/m dinsdag werken in HK en 's avonds vertrekken we naar het vliegveld! Oh yeah, we gaan lekker naar Nederland! We komen aan op 30 april en vertrekken weer op 18 mei.


2 comments:

Arlene said...

Wat een heerlijke positieve geluiden en ook dat jullie weer een tijdje in Nederland komen,hoop jullie dan te zien!XXX

Simone said...

Yeahhhhhhhhhhhh, zijn jullie er weer!!!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails