Thursday, May 04, 2006

Sightseeing

Wauw, dat was geweldig!

We zijn gisteren door Tanghi, mijn nieuwe Thaise vriendin en reisleider, meegenomen in een minivan om Phuket te zien.

Ze had wat goed te maken want de dag ervoor zouden we een combi-tripje maken naar het James Bond eiland en verder wat andere dingen. Was niet goed gegaan en dat heb ik haar ook verteld dus de volgende morgen om 9.30 uur, kwam ze hoogst persoonlijk ons ophalen. Ik wilde heel graag een ritje op een olifant maken en gewoon wat andere dingen zien op het eiland.

We begonnen bij de olifanten. De olifant waar wij opmochten heette "Full Moon" en was 22 jaar oud. De jongste van de 4 die ze hadden staan. De oudste was 56 jaar! Het was super. Deze olifant was erg lief en luisterde heel goed. Eerst zijn Chiel en ik in een bakje op de rug gaan zitten en daarna mochten we in zijn nek. Heel raar gevoel zo hoog van de grond en dat gehobbel de berg op maar nog erger de berg weer af! Je hebt het gevoel dat je er af valt maar alles is goed gegaan. Je kon ook zien dat deze olifanten heel goed verzorgt werden en het super goed hadden. Lekker onder de bomen echt in de jungle en hun oppassers waren al jaren dezelfde mannen.

Toen de ananas plantage, cashewnoot plantage, uitzichten op de stranden vanuit de bergen, tempel, local market, monkeyhill, vissersdorpje en de verwoesting die nog zichtbaar was van de tsunami. We hebben hele mooie foto's gemaakt maar die zien jullie morgen.

De temperatuur was killing maar het was echt de moeite waard.
Eenmaal terug in het hotel hebben we gezwommen, geslapen en gegeten. Priecies alles wat je nodig hebt tijdens een vakantie!

Ik ga nu uitchecken en dan weer op weg naar het vliegveld terug naar HK. Zie jullie gauw weer op het net!

1 comment:

Anonymous said...

Mijn zus op een olifant!Ben razend benieuwd naar de foto's.Fijn dat jullie het zo heerlijk hebben gehad!Liefs Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails