Tuesday, May 16, 2006

Typhoon Chanchu

Het is weer zover. (zucht)

De eerste typhoon dient zich aan in HongKong. Vanaf vanmorgen is T1 van kracht gegaan. Er wordt verwacht dat morgen laat in de middag het centrum van de typhoon zich over HongKong zal bevinden. Heel fijn. Zeker als je op het nieuws ziet wat voor ellende de typhoon al heeft aangericht op de Filipijnen.

Ik was er zelf niet zo mee bezig maar toen ik naar het nieuws keek, bleek dat de rest van HK zich er best druk om maakt. Ze verwachten dat deze typhoon de sterkste ooit zal zijn, die HK aandoet. Dat doet een mens altijd goed, zo'n bericht... Mensen in houten huizen zijn al bezig de boel klaar te maken voor de storm, je mag niet meer bij de kustlijn komen vanwege de wind en de kans op overstroming, de boten moeten naar de typhoon-shelter, vissersbootjes moeten de kust op en watersport is nu natuurlijk helemaal verboden.

Elk uur wordt er een weersverwachting afgegeven en je kon zien dat zo'n beetje elk uur de storm zo'n 20 kilometer opschuift. Vanmorgen was het rond 580 kilometer vanaf HK maar nu nog maar 460 kilometer vanaf HK. Er wordt verwacht dat de T1 binnen een paar uur wordt vervanging voor T3!

Baal er alleen een beetje van dat Chiel nu nog in China zit en pas vanavond laat thuiskomt.
Nou ja, ik zit hoog en droog en als ik het niet vertrouw dan ga ik gewoon naar de lobby beneden.

1 comment:

Anonymous said...

Creepy!!!!!!!
Ik zag het vanmiddag al op CNN en moest meteen aan jullie denken en ja hoor. Ik hoop dat het mee zal vallen.

Leuk om de foto's te zien van de flat voor jullie. Ik vind het nog steeds heel erg indrukwekkend.

Alles goed met je knietje?

Hang in there..

Liefs Monique

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails