Tuesday, July 04, 2006

Daniel

Het kantoor in Shenzhen breidt zich steeds verder uit. Op dit moment zijn er 9 mensen aan het werk! Niet slecht dus.

Een tijdje geleden is Jimmy bij ons komen werken. Omdat we een fabriek gaan opstarten is Jimmy aangenomen als fabrieksmanager. Een hele serieuze jongen die heel erg zijn best doet om de beste fabriek van China neer te zetten.

De chinese medewerkers zijn over het algemeen niet zo spraakzaam tegen de collega's en tegen de Gweilo baas zijn ze helemaal terug houdend. Chiel begint elke week een gesprekje met iedereen uit interesse maar ook om ze minder schuchter te maken, bij wijze van spreken.

Afgelopen week kregen we op woensdagmorgen een mailtje van Jimmy. Of hij donderdag en vrijdag verlof op mocht nemen omdat zijn vrouw dinsdagavond was bevallen van een zoon!
Ze lag nog in het ziekenhuis maar donderdag zou ze thuiskomen en dan wilde hij graag thuis zijn.

Chiel gelijk geantwoord dat dat natuurlijk kon maar dat hij niet eens wist dat zijn vrouw zwanger was en waarom hij niet eerder vrij had genomen om bij de bevalling te zijn. Chiel wilde dat Jimmy gelijk op de trein zou stappen maar Jimmy zag dat anders. Eerst het werk af en 's avonds zou hij vertrekken naar de binnenlanden van China.
(Jimmy's vrouw woont namelijk nog niet in Shenzhen.) Het schijnt normaal te zijn in China dat dit soort dingen gebeuren maar hij was erg blij dat hij naar huis mocht.

Ik natuurlijk gelijk aan het shoppen voor een baby-boy. Gave kleine adidas gymschoentjes, een camouflage broekje en een geel t-shirtje. Heel gaaf en Jimmy was helemaal gelukkig met het outfitje.

De volgende dag kreeg Chiel een telefoontje van Jimmy. Hij en zijn vrouw zouden zeer vereerd zijn als Chiel en ik de baby een engelse naam wilden geven. Tot op dat moment was de baby nog naamloos!
Chiel helemaal verbaasd. "Dus de baby heeft nog geen naam?" "No, we wait for your name!"
Nou ja, Chiel had gehoopt dat Jimmy en zijn vrouw er zelf uit zouden komen wat een naam betreft maar nee hoor. Gisteren vroeg Jimmy nogmaals of Chiel al een naam had verzonnen.

Chiel belde me op terwijl ik in de Ikea aan het shoppen was. "We moeten echt een naam geven! Weet jij nog een naam? Laten we 3 namen geven dan kan Jimmy zelf kiezen"
Oke, Daniel, David en Joey. Heel moeilijk als je ineens namen moet gaan verzinnen. Hij heeft het doorgegeven aan Jimmy en die zei gelijk: "Daniel"

Dus de naamloze baby heet dan nu Daniel. Ik kreeg vanmorgen nog een mailtje van Jimmy. Hij was zo vereerd en gelukkig met de naam en volgende maand komen zijn vrouw en zoon bij hem wonen.
Ik moet zeggen dat het best leuk is , dat er ergens in China een jongetje rond loopt met een naam die wij hebben gegeven!

1 comment:

Arlene said...

Wat leuk, een kleine door Gweilo's vernoemde chineesje!Trouwens ook leuke naam!Je hebt toch wel heel wat leuke dingen om later op terug te kijken!
Kus Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails