Sunday, July 16, 2006

Monsoon-buitje

Wauw, ik heb vannacht voor het eerst in een heuse monsoon regenbui gelopen.
Niet te filmen hoe hard die regen naar beneden komt vallen.

We waren in Wanchai en toen het tijd was om naar huis te gaan zagen we pas dat het vreselijk hard regende. Je moet toch die taxi in dus rennen geblazen. We waren echt in seconden drijfnat geworden.

Irma en ik zaten voorin de taxi en de mannen achterin. We maakten nog grapjes met de taxichauffeur (...heeft iemand me ooit verteld dat je dat moet doen als je wil dat de man naar je luistert! Helpt geen moer dus...) dat hij vooral veilig en niet te hard moest rijden. "Sorry, don't understand", zei de beste man.

Je zag geen hand voor ogen en de weg leek wel een rivier. Van aqua-planning hebben ze hier nog nooit gehoord, dus hard optrekken en volop in de remmen leek de chauffeur de beste methode. Irma en ik keken elkaar fronzend aan. "Misschien is dit beter!", zei Irma terwijl ze haar Louis Vutton tasje voor haar ogen hield. Helaas was het maar een ienieminie tasje dus het meeste gevaar bleef zichtbaar.

Hele fontijnen van opspattend water werden veroorzaakt door de auto's die op de weg reden. Op een gegeven moment reden we zelfs door een ondergelopen kruising van zeker 50 cm diep! Heel spannend. Maar goed, we zijn veilig thuis aangekomen maar het was wel zweten.















Ik heb geprobeerd om van internet foto's te halen van die enorme regenbui maar helaas. Niets te vinden. Wel deze foto's van het actuele weer hier in HK.

Uhhmmm... Linn en Martijn en Ben, het weer wordt beter hoor! Ze hebben voorspelt dat woensdag de zon weer schijnt! Tot gauw, jongens!

 Posted by Picasa

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails