Saturday, July 15, 2006

Stampot

Een tijdje geleden kwam het onderwerp "eten" op tafel. Niet zo'n raar onderwerp want in HK wordt je omringd door restaurants met de meest exotische maaltijden maar een oerhollandse stampot kan je niet krijgen. Wat mis je, waar heb je zin in, wat kan je niet krijgen in HK, dat soort dingen.

Jesse moest voor een weekje terug naar NL en of hij iets mee kon nemen voor Irma & Jos en voor Chiel en mij. Ben even kwijt hoe we erop kwamen maar we kregen het over stampot andijvie met spekjes en worst.
Van het een kwam het ander en voordat Jesse op het vliegtuig stapte, had hij een boodschappenlijstje in de pocket voor andijvie, een stamper, spekjes, jus van Knor, speculaasjes en koekjes.

Na uitgebreide emails over en weer hebben we de andijvie maar geschrapt en is het stampot rucola geworden. (Wordt toch te moeilijk verse andijvie meenemen uit NL).

Donderdagavond hebben Irma en ik boodschappen gedaan (onze hele kar zat vol met aardappelen die allemaal verpakt per 2 in een cellofaantje zaten!) en op vrijdagavond 6 uur, lekker op z'n nederlands, zouden we aan tafel gaan. Met z'n zevenen. Bram en Kamilla zouden ook komen uit Discovery Bay en helaas kon Paul er niet bij zijn uit Shenzhen. (De jongen werkt echt te hard!)

Het werd iets later omdat Bram's gehaktballen eerst moesten afkoelen voordat hij in de bus stapte naar ons toe, but who cares. Jos had de tafel gedekt en ik had het gevoel dat we op een winteravond in NL aan de stampot zaten. Gordijntjes dicht en kaarsjes aan, heel gezellig.

Het was echt heerlijk! Zwaar op de maag maar heerlijk! Irma is de stampot-queen in de Pinnacle! Koffie met tiramisu als dessert en daarna uitbuiken op de bank. En dat was echt nodig! Zo'n stampotje hakt er wel in. Het was hardstikke gezellig.

Volgende keer asperges met ei en zalm bij Bram in DB.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails