Sunday, July 02, 2006

Gisteravond hebben we naar Engeland-Portugal gekeken. Jos & Irma, Bram & Kamilla en Jesse die koud van het vliegtuig af kwam gingen mee. We hebben half Tsim Sha Tsui rond gelopen om een plekje te vinden waar we de wedstrijd konden volgen. Alles was "fully booked" dus dat schoot niet op.

Chiel liep nog binnen bij Boozeroo. Nee ze hadden geen plek maar als Chiel zijn telefoon nummer achter liet zouden ze bellen als er toch nog een plekje vrij zou komen.

Enfin, eindelijk kwamen we bij een restaurant waar we een tafel konden krijgen voor 7 personen. Kostte wel 200 hkd pp maar ach, we wilden die wedstrijd zien. Dus wij naar binnen. Je krijgt dan een vrij coupon ter waarde van 200 hkd waarmee je een drankje kan bestellen.

Toen kwam de serveerster langs, 7 maal 200 hkd is 1650 hkd! "Nee, ik denk dat je een foutje maakt hoor," hoor ik Jesse zeggen. "No, it's for the nuthssss..." "For the what????" "The nuthhhssssssss" "heb geen idee waar je het over hebt" Komt ze met een bakje nootjes aan. "Oh, for the nuts!"
Ja, het wordt moeilijk te verstaan als een chinese met een slis probeert engels te praten!

Maar goed, wij zitten en wat blijkt? Een biertje is 100 hkd (10 euro) en een colaatje light, schrik niet, 200 hkd! (20 euro) en die rottige bakjes met gedroogde visjes en nootjes bleken 250 hkdte kosten! We hebben heeeeeeeeeeeel voorzichtig en zuinig met ons drankje gedaan, het condens van het glas en flesje er zowat vanaf gelikt en de boel gerekt tot het einde van de wedstrijd. Blijkt ernog een verlenging en strafschoppen achteraan te komen!

Je begrijpt dat wij met een droge strot en een zeemleren tong gelijk zijn weg gegaan na de wedstrijd en dat we ergens anders nog een drankje voor het slapen hebben genomen.

Zitten we goed en wel in een ander barretje, inmiddels 2 uur 's nachts, wordt Chiel gebeld op zijn mobieltje. "...we have a table available for 7 persons!"
Nee, nu is de tafel niet meer nodig. We hebben al voetbal gekeken. "So, you come?" Nee, we komen niet. "Oh, thank you, see you later!"

We hebben wel gelachen en dat maakte het weer een heel klein beetje goed dat die irritante haarbanddragende tuimelaartjes hebben gewonnen.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails