Wednesday, September 06, 2006

Bijna 2 jaar van huis!

Op 15 september 2004 zijn Chiel en ik vertrokken naar China. Wat een dag was dat. Als ik eraan terug denk begin ik weer spontaan te huilen. Ik zie de kids weer zitten op de bank met Yvon. We hebben toen thuis afscheid genomen en niet op Schiphol. Ik was bang dat ik dat niet zou overleven...

Ik keek net op de oude postjes van mijn weblog. Geeft een heel raar gevoel in de onderbuik, zal ik maar zeggen. Maar aan de andere kant was het wel het begin van een enorm avontuur. Chiel en ik hadden beiden geen idee wat ons stond te wachten.

Omgaan met de chinese cultuur was niet gemakkelijk. Chiel heeft er nog dagelijks last van maar nu halen we onze schouders op. Komt wel goed. Is het niet vandaag dan is het wel morgen...

Wonen in Shenzhen was qua ruimte geweldig. Niet te vergelijken met mijn piepkleine appartementje hier in HK maar ik ga voor geen geld meer terug! Dan maar klein wonen!! Hier in HK zijn we pas begonnen met echt weer een leven op te bouwen. Daar was geen sprake van in Shenzhen. Ik kan me de dag nog herinneren dat ik kip wilde kopen voor het avondeten. Werd dat zielige beest voor mijn ogen z'n nek omgedraaid, van de veertjes ontdaan, in stukken gechopt en in een plastic tasje aan mij gegeven!

We hebben ook leuke dingen mee gemaakt alhoewel ik me dat niet meer zo goed voor de geest kan halen. Maar bijvoorbeeld de office opzetten met Bing en Chris was erg leuk. Ook dood vermoeiend maar leuk.

Een van de diepte punten in Shenzhen was toch wel dat onze computer het begaf. Weg alle foto's, weg alle bestanden. Ik heb Chiel nog nooit zo depri gezien. We hebben toen wel foto's gemaakt maar op de ouderwetse manier. Je weet wel met zo'n rolletje, hihi.
Ik heb van een paar foto's die ik al ingeplakt heb, opnieuw digitale foto's gemaakt. Leuk om te zien.

2 comments:

Anonymous said...

Ja Ans, en als je dan in HK woont dan is het allemaal super, geweldig en gezellig en ik zou zo emigreren, maar Shenzhen, ik vind het knap dat jullie het daar nog zo lang hebben uitgehouden! Geniet nu maar lekker van je leventje daar al blijft het natuurlijk jammer dat de kids er niet zijn, maar misschien volgend jaar, stage voor Linn en Martijn en een leuke baan voor Ben. Hoop het van harte.
gr. Lody

a.voogd said...

Ja, ook voor jullie is de tijd snel gegaan!En ik weet nog hoe moeilijk je het had eerst in Shenzen,maar nu hebben jullie het helemaal gevonden in HK en al is jullie stulpje klein,het genieten is er veel groter!
En.....al die zussen en zo blijven wat graag op bezoek komen!
Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails