Sunday, September 17, 2006

"Nattigheid"

Bram heeft een zeilboot gekocht een tijdje geleden. Hij is een fanatiek zeiler en eindelijk heeft hij z'n droom in vervulling kunnen laten gaan. Helemaal super maar als je echt wilt zeilen heb je wat handjes nodig, dus heeft hij Jos en Jesse in training genomen.
Allebei single, doen niets in huis, hebben hun "mannetjes" voor alles ( zoals de was laten doen, eten thuis laten brengen door Fat Angelo) dus plenty tijd over! Ze vinden het prachtig om de wind door de haren te voelen en te beuken over de golven.

Jos heeft al 2 keer mee gezeild en Jesse 1 keer. Heuse natuur talenten maar om nou gelijk mee te doen aan een zeilwedstrijd...
Toch had Bram voor deze zaterdag een wedstrijdje in het hoofd. "Hardstikke leuk" en in Victoria Harbour dus een geweldige omgeving.

De mannen hadden er wel oren naar. Leuk, alleen moest er nog even "bootschoenen" gekocht worden voor de wedstrijd. Heel professioneel werd alles aangepakt.

Chiel en ik zouden foto's maken. We hebben ook een speciale "sportsbutton" op de camera zitten dus als het echt hard zou gaan, konden we heuse actie-foto's nemen! Dat werd even iets anders...

Wij staan dus te wachten met de camera bij de kade. We zien aan alle kanten zeilboten voorbij komen en in de kluwe boten proberen we Bram, Jos, Jesse en Kamilla te spotten. "Zie jij onze jongens?", vraagt Chiel. "Nee, nog niets gezien." Ik blijf stug door de telelens kijken over de haven om vooral niets te missen. Helemaal in de verte zien we 1 bootje. "Zouden dat ze zijn?"
"Nee, zal toch niet... De andere zeilboten zijn al mijlen verder". Ineens zie ik HKG D31. "Ja hoor, dat zijn ze wel!"

We hebben heerlijk gegeten bij een Italiaan aan de kade, en tussen de hapjes pasta door, hebben we leuke foto's gemaakt van de jongens. Het zag er geweldig uit! Overal zag je zeilboten als speren door het water glijden en "Nattigheid" (zoals de boot sinds kort heet) dobberde van links naar rechts door de haven.

We hebben met de crew en Pim vanavond nog een biertje gedronken en zagen dat Jesse tot op het bot was gegaan vanmiddag. Door de touwen waren zijn handen hier en daar aardig verschroeit. Au. Raar eigenlijk dat het vanaf de kant net lijkt of ze niets doen terwijl ze in de boot flink gewerkt hebben...

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails