Wednesday, May 16, 2007

Op verzoek een dessert!

Hier in China, krijg je gewoonlijk na het eten een schaal met vers fruit op tafel. Heel mooi opgemaakt. Dunne plakken watermeloen, gewone meloen, sinaasappelpartjes, appelpartjes, ananas, peer...je kan het zo gek niet bedenken. Erg lekker, heel gezond en het helpt het vet afbreken. Maar misschien een beetje saai als je een etentje met vrienden hebt...

Een ander dessert wat hier veel gegeten wordt is Jello. Je kent het wel, die oude vertrouwde Trixi-pudding. Wat fruit onderin het bakje, Jello erop en klaar is kees. Hier hebben ze alle smaken. Maar wat ze ook vaak doen is een pakje Jello zonder smaak of kleur aanmaken met Wodka (!)of witte wijn ipv water. De wodka/wijn moet je dan wel koken, hetzelfde als met water. Wat meloenbolletjes onder in het bakje, wodka of wijn-jello erop en je dessert is klaar.

Ik zal je niet vervelen met de rode bonen desserts hier. Je houdt ervan of je gruwelt ervan. Rode bonen soep, rode bonen pap, rode bonen pudding. Alles is trouwens erg zoet. Maar rode bonen dessert staat voor geluk en voorspoed. Als je dat je gasten geeft heb je het beste met ze voor!

Rood brengt dus geluk. Dus ik had zo gedacht

3 dl droge witte wijn
filnke eetlepel vloeibare honing
250 gram aardbeien
250 gram frambozen
250 gram watermeloen
2 rode grapefruits
2 eetlepels verse mint
1 eetlepel suiker
pakje slankroom

De wijn met de honing in een pannetje laten inkoken totdat het stroperig wordt. Laten afkoelen.
Al het fruit schoonmaken, kroontjes van de aardbeien en door de helft snijden, grapefruit in partjes zonder vliesje, watermeloen in blokjes. Mint fijn snipperen.
In een diep bord het fruit schikken, de ingekookte wijn erover. De slankroom met suiker lobbig kloppen en verdelen over het fruit en de gesnipperde mint erover. Klaar! En weinig calorieen!

1 comment:

irma said...

Hey ans,

Klinkt goed zeg!!! En sonjaproof!! Voor degene die extra calorien wil of aan een SAS-dag toe is, doen we er gewoon een bak mascarpone ijs bij....

Wanneer je nog meer culinaire ideeen heb, hou ik me aanbevolen hoor!!

Ik laat je nog even weten wat ze ervan vonden..

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails