Wednesday, May 23, 2007

Tai O

Vanmorgen om 10 uur stond ik bij Jos voor de deur. Vandaag zou ik zijn ouders meenemen naar Tai O. Heel leuk vooral omdat ik het ook nog nooit gezien had. Een vissersdorpje op stelten, dat was alles wat ik wist.

Eerst natuurlijk aan de koffie met een mergpijpje! Heerlijk!! Daarna een fotorolletje gekocht (ja ik weet het...kan eigenlijk niet meer in deze tijd...he Jos doe daar 's iets aan!) en toen in de taxi naar de trein op weg naar Tung Chung.

We hebben de kabelbaan genomen naar de Big Budha, een minuut of 10 stil gehangen boven een ravijn, gelopen naar het Wisdom Path en de bus gepakt naar Tai O, onze eindbestemming.

Een heel lief klein vissersdorpje is het. Alsof de tijd heeft stil gestaan. Een smal straatje kronkelt zich door het dorpje. Aan weerszijden kleine kraampjes met schelpen en gedroogde vis, waarachter de oudere inwoners van Tai O zitten. De houten huizen staan op palen in het water en aan de andere kant van het dorpje leek het wel of ze oude caravans op elkaar hadden gezet en zilver hadden gespoten.

We hebben daar nog een boottochtje gemaakt van een half uur. Je gaat dan door de klongs en je gaat de zee op, op zoek naar de roze dolfijnen. Nou die hebben we dus niet gezien. Jammer maar helaas. Maar het windje was heerlijk! Het was zo warm en zo benauwd!

Terug bij de bus naar Tung Chung hebben we een colaatje gedronken en tot mijn grote verbazing zaten op het muurtje zo'n 20 nederlanders! Vreemd hoor als je in zo'n piepklein dorpje zit waar het niet overloopt van de toeristen, ineens nederlands hoort praten.

Maar goed Jan, Jantina en ik liepen naar de bushalte en de hele stroom nederlanders liepen achter ons aan. Zitten we lekker, de bus trekt op en wat denk je? Zingen ze ineens "Ik heb een potje met vet..."!!! En nog hard ook!!!

Ik keek Jan en Jantina aan, zij keken mij aan. Hebben wij dat! Gevangen in een bus met nederlanders die "Een potje met vet" aan het zingen zijn!! Jan riep nog naar achteren "Pas maar op anders zet de chauffeur je uit de bus.." maar het mocht niet baten. Van de weersomstuit zijn we gelijk engels gaan praten!

In Tung Chung hebben we eerst een bakkie gedaan, ontbijt gekocht voor morgen (Jos z'n koelkast is helemaal LEEG!) en toen in de trein weer terug. Al met al een geslaagde en gezellige dag! O ja en volgens de stappenteller van Jantina hebben we zo'n 8 kilometer gewandeld. Niet slecht wah?!

1 comment:

Anonymous said...

Wat kun je er soms blij mee zijn om een Nederlander te zijn!
Volgens mij zat je met kromme tenen!Maar.....verder heb je weer veel gezien!was het maar augustus....groeten Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails