Sunday, June 24, 2007

10 year Handover Anniversary



1 Juli is het zover. Dan is het precies 10 jaar geleden dat Hong Kong door Groot-Brittanie werd terug gegeven aan China. Tijd voor een feestje dus!

Het hele jaar wordt er al van alles georganiseerd ivm deze viering. Ik ben de weg een beetje kwijt want er is normaal al veel te doen in HK.

Maar deze week is het overal feest. Lion en dragon dansen (die we gemist hebben helaas), koren die zingen, acrobaten op straat, vlaggen langs de kant van de weg, en op de sky-line zie je de gebouwen die met kerst van alles op het gebouw hebben staan, nu helemaal in de lichtjes zitten met spreuken die gaan over de Handover en niet te vergeten het gigantische vuurwerk in de haven. Die we trouwens goed gaan zien want we hebben een tafel gereserveerd aan de boulevard! Eten en vuurwerk kijken; wat wil een mens nog meer!




Maar vanmorgen zijn we wezen kijken bij de Internationale Dragonboat Races. 120 Professionele teams van over de hele wereld waren te samen gekomen aan de Tsim Sha Tsui Boulevard.
Ik had het gelezen in de krant en Chiel en ik dus samen naar de boulevard. Het begon om 8.30 uur vanmorgen dus best wel vroeg. Maar het plan was eerst ontbijten bij Coffee Pacific en dan gewapend met fototoestel naar de races.


We liepen de voordeur uit en alsof we een klap in ons gezicht kregen....WAUW HEET!!!!! Mijn God, 's ochtends om kwart over 8 was het al 35 graden! Geen zuchtje wind te bekennen en de zon scheen volop! Eenmaal op de boulevard aangekomen, werd het er niet beter op. Chiel zag eruit als een smeltend ijsje. Hij bleef druppen en de transpiratie hield niet op.

Het ontbijt buiten op het terras, smaakte eigenlijk niet zo goed meer. Te heet, geen schaduw, en geen wind. We zijn vlug naar de races gelopen, ik heb als een gek foto's gemaakt van de eerste race en we zijn zo vlug als we konden weer naar huis gegaan en rechtstreeks het zwembad ingelopen. Je kon Chiel gewoon horen sissen en het stoom van zijn bolletje af zien komen toen hij het water inliep.



Eigenlijk hebben we vandaag niet zoveel meer gedaan. Te heet. En de zomer is net begonnen! Dat kan nog leuk worden...

1 comment:

Arlene said...

Nou, lekker toch die hitte!Ze voorspellen hier een korte aanval van de herfst!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails