Friday, June 29, 2007

Hoog bezoek!

Het is net of ik of niets anders kan praten, maar de 10 year hand-over anniversary, beheerst hier nogal het leven.

Vandaag zat ik tv te kijken op de bank. Chiel was thuis aan het werk aan de eettafel, dus daar had ik geen kind aan. Horen we een hoop kabaal. Ik kijk naar boven, zweven daar zeker 3 helicopters. Van wat ik zo met het blote oog kon zien, was er 1 van het leger, 1 van de politie en 1 van de TV.

Ineens wist ik het weer. Chairman Hu Jintao (ik geloof dat ik het zo goed schrijf) oftewel de president van China, is op bezoek in Hong Kong. Voor het feestje van a.s. zondag.

De helicopter van het leger bleef maar rondjes vliegen boven het Congresgebouw. Daar worden de ceremonies gehouden. Je staat er niet zo bij stil maar er zijn denk ik genoeg mensen die wel eens een schotje willen wagen op de chairman.
De hele dag bleven de helicopters in de lucht. Tot een uurtje of 5 denk ik. Daarna mochten de particuliere helicopters van de hotels pas weer de lucht in die hier dagelijks over vliegen.

We zijn net gaan eten bij Elvis. Op HK-Island dus. Enorme files en een ongelooflijke hoeveelheid politie op de been. Vanaf de tunnel zo'n beetje om de 10 meter, 1 agent! Overal road-blocks en pers en je kan niet meer in de omgeving komen van het Congresgebouw omdat de Chairman met gevolg, zijn intrek heeft genomen in het Grand Hyatt Hotel wat onder het congresgebouw zit.
Morgen hoop ik dat mijn rug en been wat beter zijn en dat ik eens in de stad kan gaan kijken.

Wijzelf krijgen ook gauw bezoek. Straks van Jos die een biertje komt drinken, dan volgende week zondag van Ben en 12 tot 15 juni van Herman en Gerda die met hun kinderen een trip naar Vietnam gaan maken. Ze zijn morgen ook alweer 25 jaar getrouwd! En daarna ook op 15 juni komen Linn en Martijn en op 18 juni komt Remy. En als alle kids weer naar huis zijn dan komt Arlene! Gezellig!!

3 comments:

Anonymous said...

Leuk dat Gerda en Herman ook komen!
Enne je bedoelt natuurlijk juli he,want anders was alles alweer voorbij en ik moet nog 2 weken heel hard werken en kan me dan gaan voorbereiden op mijn reis naar jullie!Vanavond hadden we een etentje van het werk en mijn baas is stik jaloers,wilde wel met me mee,maar ja daar beginnen we niet aan dus!Groeten Arlene

miss honeybee said...

Natuurlijk bedoel ik juli! That's the medicine speaking...
Ik heb er ook zin in, gezellig!
Liefs

Anonymous said...

Had je niet gedacht he, de Wentzeltjes in een hotel in je achtertuin. Heb even je blog snel doorgefietst: Leuk dat je zo bij kunt houden hoe je dagelijkse leven er daar uitziet. Als ik het lees krijg je het erg druk komende weken. Meer bezoek in HK dan in Druten? en dat terwijl het niet direct om de hoek ligt.
We zien er erg naar uit en zijn inmiddels druk aan het voorbereiden. Nog wel 2 hele drukke dagen op m'n werk om alles op tijd af te krijgen. Maar af of niet...we gaan toch!

Herman

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails