Thursday, June 28, 2007

HUH?!

Hong Kong blijft me verbazen.
Alles is goed georganiseerd, soms zelfs over-georganiseerd. Zo nu en dan wordt je daar vreselijk moe van omdat het net lijkt of je zelf het verstand hebt van een doperwtje.

Zo kan ik me dat popconcert herinneren van The Village People. In NL is het heel gewoon bij concerten dat er gedronken, gegeten en gerookt kan worden. Ik begrijp dat ze tegenwoordig verbieden dat er gerookt mag worden. Niet leuk voor rokers, maar begrijpelijk. Maar dat je nog geen flesje water kan kopen en dat je op je stoel moet blijven zitten? ...Nee, dat kan ik niet begrijpen!

Ik zal ook nooit meer naar een indoor-popconcert gaan omdat je steeds in het gezicht kijkt van een chinees die met z'n rug naar het podium zit en alleen maar kijkt of er geen "onregelmatigheden" plaats vinden zoals "op je stoel staan" of God forbid " staan en dansen" of zelfs je eigen "flesje water opdrinken". Nee dat is niets voor mij.

Aan de andere kant heeft die over-georganiseerdheid ook wel weer voordelen.
Niemand gooit zomaar wat op straat. Je weet dat je een bekeuring kan krijgen. Dus schone straten. Als er een mainland Chinees begint te roggelen, dan kijken de HK-chinesen ge-ergert achterom en slikt de mainlander gelijk z'n roggel weer in. Geen slipgevaar dus. En zo zijn er legio voorbeelden te noemen.

Nou werd ik net gebeld door onze Citibank.
Gistermiddag heb ik flink wat geld opgehaald om de tickets te betalen naar Ko Samet. We gaan met de kids als ze hier zijn een weekje weg. Vraagt die mevrouw of ik inderdaad gisteren een flink bedrag heb opgenomen, omdat ze bang zijn voor fraudeurs of dat mijn pasje misschien gestolen is? Dat is toch geweldig!

2 comments:

Anonymous said...

Big Sister is watching you!!!

Heerlijk hoor die zorg. Hier lopen ze zelfs door als er iemand wordt aangevallen of zo iets dergelijks. Gelukkig niet zelf meegemaakt maar op tv gezien. Lekker hoor.

Groetjes

Simone

Anonymous said...

Liever dat ze je bellen of het klopt dan dat ze je hele rekening eerst laten plunderen toch?
maar ik weet dat ik ook erg moest wennen aan al die stemmen in liften en metro die je steeds waarschuwen!
Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails