Wednesday, December 16, 2009

Koud he?

Het lijkt wel of Moeder Natuur ons alvast een beetje wil voorbereiden op onze komst in NL. Sinds vandaag is er weer een cold weather warning uit gegeven. En het kwik is niet boven de 13 graden uitgekomen. En dat blijft zeker tot en met zondag zo! Brrr...

Peanuts natuurlijk vergeleken bij het weer in NL. Ik geloof dat het vandaag - 5 is.

Weersverwachting van het KNMI tot morgen middernacht
woensdag 16 december en donderdag 17 december 2009
Vooral in het noorden en noordwesten regen en sneeuw.

Geleidelijk aan neemt overal de bewolking verder toe. Vanuit het noorden nadert een frontale storing met de daarbij behorende neerslag. Met name het noorden en noordwesten krijgen vandaag met deze neerslag te maken. De neerslag valt vlak aan zee in de vorm van regen, maar iets verder landinwaarts voornamelijk in de vorm van (natte) sneeuw. Het neerslaggebied breidt zich maar uiterst langzaam zuidwaarts over het land uit. De zuidoostelijke helft van het land houdt het waarschijnlijk tot in de avond droog. De maximumtemperatuur wordt in het noordwestelijk kustgebied ongeveer + 2 graden, meer landinwaarts blijft het licht vriezen. De wind is langs de kust zuidwestelijk en (vrij) krachtig, in het binnenland zuidelijk en meest matig, kracht 3 tot 4.

Vanavond en komende nacht gaat het op steeds meer plaatsen sneeuwen. De minimumtemperatuur ligt tussen de -1 graad aan de kust en -4 graden in het oosten van het land.

Donderdag is het bewolkt en ook dan sneeuwt het van tijd tot tijd. Uiteindelijk moet dat op veel plaatsen een sneeuwdek van enkele centimeters opleveren. De middagtemperatuur ligt rond het vriespunt. De wind draait naar een oost- tot noordoostelijke richting en neemt in de kustgebieden toe tot krachtig, windkracht 6.
woensdag 16 december 2009 07.08 uur

Daarom maar een filmpje. Mensen die geboren zijn "na de man op de maan" kunnen zich dit misschien niet herinneren...Henk Spaan en Harry Vermeegen met Koud he?

4 comments:

simone said...

Heb vanmorgen nog moeten "krabben"
(doen we tegenwoordig met de spray) Maar nu voelt het een stuk lekkerder aan. Heb zelfs even de achterdeur open gehad voor de lekkere vrieslucht. Maar dat heb je nu eenmaal bij ons 'aan zee'!!!!

Geloof dat de vooruitzichten inderdaad lekker winters zijn voor de komende tijd. Dus met een zonnetje erbij vind ik dat genieten!!! Nog maar 2 nachtjes slapen, vlieg je zaterdag vroeg uit HK???

Ans said...

We checken in op vrijdagavond en vliegen om 00.05 (zaterdag) uit HK weg. We komen aan op zaterdagmorgen om 7.00 uur! YEAHHHH!!!

Yvon said...

Ski's klaarstaan om mee te nemen??
De berichten lopen uitéén van enkele centimeters tot wel 20cm sneeuw de komende dagen;-)) Dus héle grote kans op een aankomst in wit NL!! Mutsen en wanten maar in de aanslag, dus;-)

Liefs en tot héél snel, Yvon

Yvon said...

Nog even een handig linkje voor het weer de komende dagen in Druten... Sneeuw gaat er vallen, volgens de berichten in Druten;-))
http://www.weerplaza.nl/nederland/default.asp?stad=21&naam=Druten&lat=51,8883&lon=5,6056

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails