Wednesday, February 02, 2011

Het riool

Vanaf vorige week toen ik aankwam in Druten, is het Stevenspad open gebroken. Grote kuilen zijn gegraven met daar om heen dranghekken. Het vreemde is dat we de eerste week niet tot nauwelijks activiteit zagen. Je zou denken dat die kuilen tenslotte niet voor niets gegraven zijn. Het is ook lastig, want i.p.v. het pad doorlopen naar de supermarkt moeten we omlopen omdat de gegraven kuilen de hele breedte van het pad innemen. Voor Linn ook lastig omdat bij ons voor de deur een enorm zwaar dranghek staat maar als zij de fiets uit de schuur moet halen om naar haar werk te gaan zal ze toch echt langs dat hek moeten.

Wij en onze visite, zijn de afgelopen week al vele malen terug gefloten door een mannetje die vond dat we het pad niet in mochten lopen. Maar we wonen aan dat pad en onze voordeur of achterdeur is op geen enkele andere manier te bereiken!

Gisteren begon het! Om 7 uur 's ochtends! Tientallen mannetjes met oranje jasjes liepen het Stevenspad in en uit. Aan beide zijden stonden er grote vrachtauto's van het Rioolbeheer met zwaailichten. Het mysterie van de gegraven kuilen was opgelost! 1 Ervan stond precies voor ons huis! En dat is fijn...

Ik heb mijn schouders opgehaald en ben de was gaan doen, de vaatwasser aangezet, naar het toilet geweest en onder de douche gegaan. Toen Linn de post uit de brievenbus haalde vonden we eindelijk een brief die hierover ging. In week 5, van 31 januari t/m 4 februari,  gaat het rioolbeheer, het riool reinigen, inspecteren en aansluitend renoveren in opdracht van de gemeente.

De volgende alinea las ik met verbazing...

...Tijdens de werkzaamheden zal uw huisaansluiting tijdelijk dichtgezet worden. Derhalve zouden wij (ter voorkoming van overlast) u met klem willen verzoeken toiletbezoek en dergelijke tot een minimum te beperken en de vaatwasser en wasmachine overdag niet te gebruiken...

Jammer dan. De vaatwasser staat al aan, de wasmachine ook, ik ben net uitgebreid onder de douche gestapt en ben sinds ik wakker werd van die zwaailichten al 2 keer naar het toilet geweest! Maar goed ik ben de kwaadste niet. Nadat de vaat en de was was gedaan heb ik geen nieuwe vuile vaat en was gedraaid. Maar hoe kan je in godsnaam geen gebruik maken van het toilet? Het is ook niet zo dat er een hele rits dixie's ineens de straat worden ingereden.

Ik had verwacht dat de werkzaamheden zo rond 5 uur wel klaar waren. Ze waren tenslotte begonnen om 7 uur. Maar nee. Om 8 uur reed de vrachtwagen met dat vervloekte zwaailicht pas weg en konden we gewoon op de bank zitten zonder het gevoel te hebben dat je in een disco zit.

Hadden ze nou echt verwacht dat niemand tussen 7 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds van het toilet gebruik zou maken?


Vanmorgen werden we opnieuw gewekt door zwaailichten en gefluit. Irritant gefluit dat door de riolering rechtstreeks ons huis binnenkwam. Hmmm...
Ik ben maar opgestaan, koffie gezet en ontbeten. Daarna een uurtje hardlopen (jazeker!) en toen ik terug was, stond Linn klaar in haar hardloop-outfit. Zij liep naar buiten en ik stond voor het raam om haar uit te zwaaien. Terwijl zij de vrachtauto passeerde, kwamen ineens 2 mannetje de vrachtwagen uitlopen en daarbij verrekten ze zowat hun nekken om Linn na te kijken.

HE!! GA AAN JE WERK! DAT IS MIJN DOCHTER HOOR! riep ik door het raam. Het mag duidelijk zijn dat ze dat niet hoorden. Door het gefluit van de riolering!

Have a nice day!

3 comments:

Fiona Teeuw said...

MANNEN!

En nu maar hopen dat er geen vorstverlet ingepland wordt.

ARLENE VOOGD said...

Nou ja, mag je niet eens naar de wc,lekker is dat!
Enne pas maar goed op je mooie dochter hoor,wat denken ze wel!:)

Leonoor said...

Geen mooi rioolfluitconcert? Zolang het daarna maar weer netjes werkt! Dan merkt je wel in ene dat naar de wc gaan een standaard ding is waarbij je dagelijks gebruik van maakt, en eigenlijk niet stilstaat bij wat het is om een functionerend afvoersysteem te hebben.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails