Sunday, February 06, 2011

Windstoten van 80 km per uur

Het plan was om de dijk op te gaan om ons rondje, zo'n 8 km, te lopen. We stonden iets later op dan normaal maar in our defense, het was ook zaterdagmorgen! Linn en ik hebben ontbeten, omgekleed en om uurtje of 11 liepen we naar buiten.

Het waaide hard en eenmaal boven op de dijk hield het op met zachtjes waaien. Het stormde als een idioot! We keken elkaar aan met een blik van 'is dit leuk?' maar zo stoer als we zijn, begonnen we met hardlopen. In het begin hadden we windje mee. Dat was fijn maar we wisten allebei ook dat we straks tegen de wind in terug moesten.

Door de storm werden onze monden kurkdroog en werd de adem ons op sommige stukken ontnomen. Het was echt niet normaal meer! We hadden er wel lol in. Soms hingen we in de wind en soms stegen we zelfs een beetje op. Nou ja, je begrijpt wel wat ik bedoel.

En toen gingen we de bocht om...

We hapten naar lucht! We hielden elkaar vast om niet de dijk afgeblazen te worden! Shit! Dit was niet afgesproken! De windstoten kwamen met een hoog tempo op ons af. De eerste km ging het nog maar daarna was het echt niet meer te doen. Onvoorstelbaar. Misschien was het al een voorteken dat Linn en ik de enigen waren die op de dijk liepen...

We zijn verder maar gaan wandelen want van 2 stappen vooruit en 1 stap achteruit wordt je ook niet vrolijk. Maar we hebben het in ieder geval geprobeerd! Hopelijk gaat het de volgende keer beter.


Nog even een stukje uit DE TROUW,NEDERLAND
5 FEBRUARI 2011
novum

Omgewaaide bomen door heel Nederland

(Novum) - Door heel Nederland zijn de afgelopen nacht bomen omgewaaid. Schiphol verwacht dat de wind nog de hele dag voor vertragingen zorgt en adviseert reizigers de situatie via teletekst goed in de gaten te blijven houden. Het KNMI verwacht dat de storm pas zondag wat gaat liggen, maar zondagavond zwelt de wind weer aan. De brandweer in Rotterdam hield zich de afgelopen nacht vooral bezig met afgevallen dakpannen en omgewaaide bomen, meldt RTV Rijnmond. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft het binnenloodsen van schepen aangepast vanwege de harde wind aan de kust. Sommige containerterminals zijn vanwege de wind gestopt met de containeroverslag met kranen.
Vrijdag waren In Rotterdam aan de Wijnhaven en bij metrostation Oorschoterlaan bouwsteigers omgewaaid. Bij de IKEA in Barendrecht waaide een dakplaat naar beneden. In het centrum raakte een man gewond doordat een weggewaaid reclamebord op zijn voet terechtkwam.
In Noord-Brabant moest de brandweer uitrukken in Tilburg, Kaatsheuvel, Schijndel en Oosterhout om omgevallen bomen op te ruimen. Omroep Zeeland meldt dat de storm vooralsnog voor weinig problemen heeft gezorgd. Op de Boulevard in Vlissingen trotseerden kijkers de harde wind. "Zij zagen boten die worstelden met golven, maar niet in de problemen kwamen."
In Friesland werd een nieuwe keermuur in Harlingen vrijdag voor het eerst gesloten. Maar hij is volgens het Friesch Dagblad niet echt beproefd. Het water kwam minder hoog dan verwacht.
De storm zorgde volgens de krant in Friesland nauwelijks voor problemen. Enkele veerdiensten naar Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog werden geschrapt. Het kustwachtcentrum in Den Helder heeft geen noodoproepen binnengekregen. De Friese politie meldt dat de N31 enige tijd afgesloten is geweest vanwege stormschade. Rond middernacht werd de weg vrijgegeven.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails