Saturday, February 05, 2011

Storm en vuurwerk

Het is een stormachtige dag. Godzijdank met niet al te veel nattigheid maar er waait een flinke wind. Vanmorgen toen ik met Linn naar d'n Optie ging, waaiden we zowat de kerktoren in! Ik had echt moeite om op mijn benen te blijven staan!


Ook de vuilniszakken die we aan de straat mochten zetten, besloten om een soort van wals in te zetten. Van links naar rechts, de straat op, de hortensia's in, het pad in...ze leken wel een beetje op van die droge graspollen die je in een Western altijd door een verlaten dorpje ziet rollen...'tumble weeds'...

Misschien begrijpen jullie mijn verbazing toen ik vanmorgen het raamluik opentrok van mijn slaapkamer. Het stormde en ik dacht dat ik mijn slaap nog niet echt uit mijn ogen had gewreven.


Boven in de enorme treurwilg bij mijn achterburen zag ik een mannetje hangen! De boomchirurg was bezig de boom terug te snoeien. En zelfs wij hebben nu 100% meer licht op tafel! Heerlijk!


En verder kreeg ik bericht uit HK.

Chiel is gaan hiken met Rina, Paul en hun gezin op deze nieuwjaarsdag en vanavond hebben hij, Jos en Irma en Jesse lekker gegeten bij BLT met op de achtergrond een halfuur durend vuurwerk in de haven om het jaar van het konijn in te luiden.

Fijn om te weten dat sommige tradities gewoon doorgaan ook al ben ik daar niet!


Have a nice day!

1 comment:

Mickey said...

haha, ik vroeg het me al af, of 'we'vertegenwoordigd waren bij BLT gisteravond, maar dat is dus prima gegaan :-).
Wij hebben er niks van meegekregen, zijn precies om vuurwerktijd geland en moesten even wachten voor we naar huis konden wegens de afgesloten straten in TST. (gelukkig hebben we daaraan gedacht voordat we in de taxi stapten ;-) )


enne...lekker he, licht in huis. Ik heb in NL ook zo'n boom in de voortuin (mijn boom!), braaf laten kortwieken voor we naar HK gingen...maar weg mag-ie niet! Grappig is, dat toen ik daar kwam wonen lang geleden de buren-van-twee-huizen-verderop meteen riepen: oooh, nou gaat die boom zeker eindelijk weg?! Nou, MOOI NIET! (hihi) boom hoort bij huis..sorry buren!!

jullie hebben t lekker zo te lezen he?geniet en liefs!

x

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails