Thursday, April 07, 2011

Koken is het nieuwe grillen!

Laat ik voor op stellen dat de hamburgers van de fastfood ketens niet hoog op mijn ranglijstje staan. Mochten ze morgen ineens van de aardbodem verdwenen zijn dan zou mij dat niet eens opvallen. Maar Ben is een fan. Vooral van de Burger King.

Vanmorgen liepen Ben en ik door Nijmegen. Hij wilde een nieuwe jas kopen en ik vond het leuk om mee te gaan. Hij is goed geslaagd. Leuke jas.

Op de weg terug naar de auto, liepen we langs de Burger King dus ik stelde voor een hamburgertje te halen. Hij zei nog, 'dat hoeft niet hoor' maar ach. Als je weet dat hij dat lekker vind dan sla ik me er wel doorheen. Ik loop hier niet dagelijks met mijn zoon. Dus wij naar binnen.

Ben wilde een whopper en ik zag op de prijslijst dat ze een 'grilled chicken wrap' verkochten. En, zo wilde de poster mij doen geloven, met minder dan 5% vet! Fast food EN gezond! Wauw! Volgens mij hoorde ik zelfs engelen zingen en ronddansen met hun tamboerijntje...

We bestelden bovenstaande en gingen zitten in een bijna lege Burger King. Er zaten 3 man. 2 Waren al aan het eten en 1 man zat ruzie te maken aan de telefoon...'JIJ GAAT MIJ NIET BELLEN JONGUH!!' riep hij luidkeels. Ik vroeg me af of hij wel doorhad dat hij al aan de telefoon zat, maar goed, het was nog vroeg.

Een kleine 5 minuten later haalde Ben onze whopper en wrap op. Ben zijn whopper was al voorgeplet, service van de zaak. Het zag er echt niet uit. Broodje plat en de sla met mayo flatste er aan de andere kant uit. Ik scheurde de kartonnen verpakking open en nam een hap. Gedver!  Nou ben ik geen Master Chef opgeleid door Gordon Ramsey himself, maar ik zag zelfs dat deze kip geen gril van dichtbij had gezien! Zonder te aarzelen liep ik naar de counter en vroeg aan de iet wat pukkelige jongeman of hij dacht dat deze kip gegrild was. 'Oh, dat zou wel moeten', zei hij. "Is hij niet in de frituur gegooid?', vroeg ik. "Nou dat mag dus niet", zei hij weer. Nee dat begrijp ik maar gegrild is hij zeker niet. Hij nam de wrap aan en gooide die in 1 streep in de vuilnisbak. 'We maken even een nieuwe mevrouw', zei hij.
Hallo, 3 klanten in de zaak!! T'is ook niet zo dat ze overliepen van klandizie en daardoor gehaast moesten werken!

Ondertussen had Ben zijn whopper al naar binnen gewerkt. Het plan was om de nieuwe wrap maar mee te nemen en onderweg op te peuzelen. Alhoewel, na die ene hap voelde ik mijn maag al. Nou ja. Niet zeuren maar eten, dacht ik nog...

Ha! Ik kon mijn nieuwe wrap ophalen! Opnieuw scheurde ik de kartonnen verpakking open. Over die verpakking was nagedacht. Er past precies een opgerolde wrap in en je krijgt geen vieze handen. Ik nam een hap en opnieuw smaakte het nergens naar. Ok, ik weet dat het uit een fastfood restaurant komt, maar als je notabene 3,50 euro durft te vragen mag het toch enigszins eetbaar zijn!

Dus ik liep weer naar de counter. 'Is hij nu beter?', vroeg de jongeman. 'Nou eerlijk gezegd, nee. Die bleke stukjes kip hebben toch nooit een gril gezien?', antwoordde ik. "Nou dat is raar", zei de jongeman verbaasd. "Hij zit al de hele dag in het water!" Wacht even....WAT?! Gril? Water? 'Nou daar ga je dan,' zei ik. 'Gegrild is namelijk niet gekookt! Het is niet wat ik er van verwachtte. Misschien een ideetje om die wrap maar van de menukaart af te halen. Het is echt niet te eten!'

Ben en ik liepen naar buiten en aan de pukkelige jongeman te zien, had hij echt geen idee wat er nou fout was. Nou weet ik ook weer waarom ik nooit in die tenten kom, mompelde ik in mezelf. Opnieuw dacht ik engelen gezang en tamboerijnmuziek te horen...Ik heb het licht gezien!

....Achteraf bleek dat de dakloze mevrouw te zijn die al decennia net voor de Molenpoort het winkelend publiek trakteert op geneurie ondersteund door gebeuk op haar tamboerijn!

Have a nice day!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails