Sunday, April 24, 2011

Lekker weekend

Oh wat een heerlijke dagen hebben we gehad! En dan moeten we morgen 2e Paasdag nog krijgen!

Op Goede Vrijdag hebben Chiel en ik samen eerst hard gelopen. Ik heb de training maar weer eens opgepakt en ben nu echt van plan door te zetten. Maar na ruim 3 maanden geen stap te hebben gezet was deze tweede training deze week, best zwaar. Het is weer wennen aan dat stuk van 8 kilometer, de hitte en dat verdomde viaduct waar ik over heen moet. Ik heb ook meer gelopen dan hard gelopen maar dat geeft niet. In ieder geval ben ik weer bezig!

's Avonds hebben we heerlijk gegeten bij BLT met Jos en Jesse. Lekker op het terrasje met een glaasje witte wijn, de lightshow op de achtergrond en zo nu en dan een drupje regen. Maar het was super gezellig en leuk om Jesse weer te zien na Parijs. En om nog even quality time met Jos door te brengen want vanaf nu is hij heel erg druk. De beurs begint deze week! Dit weekend zat hij dan ook al in China om daar een beurs te bezoeken. Dus al met al een geslaagde avond!


Zaterdag, nadat Chiel en Jesse weer hadden gelopen en we daarna bij Starbucks hadden gehangen, was het tijd voor het betere hang- en slenter werk. Chiel en ik zijn gaan lopen naar Mongkok. En wat heerlijk is dat als half Hong Kong ergens in het vliegtuig zit om op vakantie te gaan!! De stoepen waren aanzienlijk leger dan normaal en we hebben echt genoten! Natuurlijk is Chiel bezweken voor een prachtig paar Mizuno's. Grijs met een groene zool. Ze zien er erg snel uit. Dus dat is alvast een voordeel.


Ook hebben we gekeken naar een tentje! Het plan is dat we dit jaar met z'n allen gaan kamperen maar niemand heeft natuurlijk een tent onder het bed liggen. En waar kan je die dingen kopen hier in HK? Nou we hebben ze gevonden ergens op 1 hoog in Mongkok. Nu nog bedenken welke we willen hebben.


En vanaf de 'sportschoenen-straat' zijn we door gelopen naar de Bloemenmarkt. Kopje koffie genomen op een nieuwe terrasje, mensen gekeken en toen naar het winkeltje waar ze kruidenplantjes verkopen. Sinds gisteren ben ik nu in bezit van een heus kruidentuintje op mijn eigen vensterbank! Het ruikt heerlijk en ik kan niet wachten om kruiden te plukken voor de maaltijd. Maar niet vandaag!


Nee, 's avonds hebben we de avond voor Pasen gevierd in SoHo. Samen met Jesse zijn we naar Peccato gegaan. Een klein intiem Italiaans restaurant waar bekenden werkten. De manager die eerst bij Wildfire heeft gewerkt was blij ons te zien. We kregen de beste tafel op het terrasje en werden gelijk voorgesteld aan de chefkok. Masimo Santovito. Net deze maand begonnen bij Peccato. Een beetje verlegen stond hij aan onze tafel maar toen Jesse vroeg of hij niet iets kon adviseren, trok hij wat bij.


We klapten de menukaarten dicht en Masimo stelde voor om te beginnen met een handgemaakt kaasje, de burrata. Gemaakt van mozzarella kaas en room, cherry tomaatjes en ruccola. En als hoofdgerecht, gebakken zeebaars met aubergine en een aardappel rösti. Nou het was geweldig! Heerlijk! En die kaas...om je vingers bij op te vreten!



We zaten zo lekker en het uitzicht op Elgin Street was enorm aantrekkelijk, volgens Jesse! En toen kwam het dessert...De manager had het goed met ons voor. We kregen 3 verschillende soorten desserts en lemoncello van het huis! We hebben echt een superleuke avond gehad! En die sloten we af met een watermeloensapje bij Annie. Gezellig!

 

En vandaag was een prachtige zonnige en warme dag! Ik heb mijn derde training gedaan samen met Chiel en Jesse en gelukkig ging het al stukken beter. Daarna hebben we afscheid van Jesse genomen die door moest naar China en Chiel en ik zijn gaan hiken. De Herritage Trail stond op het programma...

Gewapend met het boek waar de trail in stond stapten we de trein in richting Fanling. Vandaar met een taxi naar het beginpunt. Ik moet zeggen dat deze trail een van de mindere was die we tot nu toe hebben gedaan. En ik had me er heel veel van voorgesteld! Het kan ook liggen aan het feit dat het erg slecht aangegeven staat en dat je meer met spoorzoekertje bezig bent dan dat je geniet van de prachtige oude pandjes en tempels waar je langs geleid wordt.

 


Wij zijn verschillende keren echt de weg kwijt geraakt. En dan heb ik notabene een oud-militair aan mijn zijde die echt wel kan kaartlezen! Maar wat we hebben gezien was best leuk. Maar ik zal deze tocht niet opnemen in mijn boekje 'wat doe je met gasten die overkomen uit NL en die wat willen zien'. Te veel gedoe. We zijn 2 uur later weer in de minibus gestapt die ons afzette bij het station om terug te gaan naar huis.


En ik was kapot...ik kon niet meer. Eerst hardlopen en toen in de hitte hiken was net even te veel. Ik heb ook niet zelf gekookt. We hebben een salade gegeten bij Wooloomooloo en naar huis gegaan.

Morgen lekker kalm aan doen. Misschien wel naar Cheung Chau om op het strand te hangen want het wordt weer een warme dag. 32 Graden! Nog maar even genieten van 1 vrij dagje want voor Chiel breekt vanaf volgende week een hele drukke tijd aan.

De rest van de foto's van het Heritage Trail kan je hier bekijken!



Have a nice day!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails