Thursday, July 04, 2013

Naar NL!

De afgelopen week stond vooral in het teken van de fysio. Nou gaan we altijd al 4 keer per week naar het ziekenhuis, maar als je dan een lang weekend vrij hebt, voelt het of je alleen maar in dat ziekenhuis zit.

Komt een buitje aan!

Maandag was dus een vrije dag. Vanwege de Hand Over die in 1997 heeft plaats gevonden. We hebben heerlijk aangerommeld en tussen de middag nog met Mabel en Jesse een happie gegeten. Nadat iedereen weer zijn eigen weg ging, zijn we naar huis gelopen, hebben ons joggingpak aangetrokken en daarna alleen maar op de bank gehangen. Niets gedaan behalve een filmpje opzetten.

Dinsdag ging Chiel eerst naar het werk. Om half 3 kwamen we elkaar weer tegen in het ziekenhuis. Vanmiddag was de normale fysio aan de beurt. Mark, die trouwens geen Mark heet maar Eddie ;-) heeft Chiel de laatste weken flink te pakken. Hij doet veel verschillende oefeningen en ze zijn stuk voor stuk uitdagingen. Zo moest Chiel een bal terug meppen terwijl hij rechtop stond, zonder brace. Maar wel tussen 2 railingen zodat hij zich kon vast grijpen als hij zijn balans verloor.
Ook kreeg ik weer les van hem. Er moeten meer oefeningen gedaan worden als we straks in NL zijn. Chiel moet dan een hele maand de lokomat en fysio missen. En eigenlijk is dat niet goed. Vooral nu. Het lijkt wel of Chiel per dag meer spierkracht, meer balans en meer zenuw aansluitingen krijgt. En dat is natuurlijk super goed nieuws.

Woensdag stonden we om half 9 weer in het ziekenhuis. Nu was de lokomat aan de beurt. Eddie heeft de instellingen van het apparaat weer veranderd. Je kan elke spiergroep apart instellen, en Eddie vond dat Chiel's linker enkel en rechter been, meer aankonden. Het ging helemaal goed! Chiel blij, Eddie blij, ik blij!


Daarna vlug naar huis. Daar zat Ton al op mij te wachten. Hij was net aangekomen en moest gelijk door naar het visum burau. Ik ging gezellig mee en toen bleek dat een Chinees visum met multiple entry (dus je kan vaker dan 1 keer met dit visum China in) een stuk moeilijker te verkrijgen is. Ton had weliswaar alle benodigde papieren bij zich, maar kon je vroeger dit visum in een halve dag krijgen (tegen een aanzienlijk bedrag!) tegenwoordig kan dat dus niet meer! Nee, je moet nu 4 hele werkdagen wachten op dat visum (zonder uitzonderingen!!) en daar kon Ton niet op wachten. Hij moest donderdag al naar China. Hij is vanmorgen via Lo Wu gegaan, waar je gelijk een visum voor Shenzhen kan krijgen. Maar met dat visum mag je maar 5 dagen in Shenzhen blijven en met dat visum mag je dus niet Shenzhen uit. Laat staan een binnenlandse vlucht maken. Maar Ton zou Ton niet zijn als hij daar ook naar zou luisteren. Ben benieuwd of hij inderdaad gaat vliegen.

's Avonds kwamen Chiel en Ton samen naar huis. Voor het eerst hoefde ik niet buiten om op Chiel te wachten en hem uit de taxi te helpen! Leek wel of ik spijbelde! We hebben nog een hapje gegeten bij de Thai en toen was Ton wel moe. Hij naar bed en wij naar huis.

Vanmorgen (donderdag) stonden we weer om half 9 bij de lokomat. De intensiteit werd weer opgevoerd en Chiel werd helemaal afgemat. Hij bleef transpireren. Een echte workout!
En nu is hij op kantoor. Druk aan het werk om alles rond te krijgen voordat we vanavond naar NL vliegen.

De smiley kijkt steeds vrolijker!

Ik heb mijn eigen koffer net ingepakt. Die van Chiel en het noodkoffertje voor onderweg had ik gisteren al ingepakt. Straks nog lunchen met Joke, daarna het huis stofzuigen en dweilen, de boel aan kant maken en daarna wachten op Chiel. We worden vanavond opgehaald om 9 uur door de rolstoel taxi.

En over taxi gesproken...Wat een enorme eikels zitten toch in de parkeergarage hier beneden.
Ik ging net alvast betalen voor vanavond. De taxi haalt ons op en ik wil dat gezeik niet hebben dat de taxi niet doormag. Dus ik naar het loketje.

Ik wil dus betalen. Er staat 18 hkd per uur. Ik geef 20 dollar. Blijkt dat ik 18 dollar moet betalen om de taxi naar beneden te laten rijden PLUS 18 dollar om naar buiten te rijden!! En alles bij elkaar gebruiken we de parkeer garage voor misschien 10 minuten max! 36 hkd. Omdat we in een rolstoel zitten. En gweilo's zijn. Speciaal tarief. Wat een hufters... Trek dat bord met 18 dollar per uur maar van de muur, die hangt er alleen voor de sier want ze bepalen per geval hoe veel je moet betalen..

Maar goed. Het mag de pret niet drukken. Wij gaan naar NL!! Morgenochtend om 06.50 landen we!!! Jippie!!

2 comments:

Mickey said...

Goede reis liefies! Xxx

Fiona Teeuw said...

Een goede vlucht en heel veel plezier in NL.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails