Wednesday, July 24, 2013

Stamcel donorDe afgelopen week hebben we het ietsjes rustiger aan gedaan. Natuurlijk liep het werk gewoon door en natuurlijk moeten klanten bezocht worden, maar voor mij persoonlijk kwam er meer rust in de tent.

Zo ben ik met Lody naar de markt geweest in Nijmegen. Heerlijk. Eerst groente, fruit en vis gehaald en daarna zijn we nog op koopjes jacht geweest in de stad. Maar omdat het maandag was en wij vrij vroeg in de stad rondliepen was het heerlijk rustig. Broodje gegeten op een terrasje, genoten van het prachtige weer en lekker bijgepraat.

De hele dag liep ik wel met de telefoon in de aanslag. Het zou zo maar kunnen dat ik en/of Lody  gebeld zouden worden door het stamcel donor transplantatie team in Utrecht...

Op 14 juni is bij onze broer geconstateerd dat hij leed aan acute leukemie. En vanaf die tijd ligt hij in het ziekenhuis, op een nachtje na. De hele familie schrok zich kapot. Hoezo? Waarom? Hoe kan dat? Kortom het is nog al wat. In Hong Kong kreeg ik al mail van het team of ik als donor getest wilde worden. En gelukkig komen we uit een gezin van 8. Minus broerlief, konden 7 dames zich laten testen. En dat hebben we inderdaad allemaal gedaan! Ik ben gelijk de eerste de beste maandag na onze aankomst in NL naar het ziekenhuis gegaan.

En dan is het wachten. Wachten op een telefoontje...Wie is geschikt? Zijn we allemaal geschikt? Is niemand geschikt?

Gistermorgen kwam het verlossende telefoontje. Lody is geschikt verklaard voor stamcel donatie! En ze heeft hem gelijk gebeld met het goede nieuws! Wat een opluchting dat iemand Andy kan helpen in zijn strijd tegen leukemie!

Ik ben zo trots op mijn broer en zus!

Link acute leukemie
Link stamcel donor


3 comments:

Mickey said...

het is supergoed nieuws dat een van jullie donor kan zijn voor jullie broer. Sterkte allemaal!X

Fiona Teeuw said...

Gelukkig, goed nieuws voor de hele familie!

Simone said...

Inderdaad he, super trots op Andy, dat hij zo dapper de strijd aan gaat tegen de leukemie en ondanks alles zo bere positief blijft. Trots op Lody, dat zij dit "gewoon" doet. Trouwens trots op ons allemaal !!!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails