Thursday, September 08, 2005

Shoppen in Shenzhen

Vanmorgen vroeg zijn we in de trein gestapt richting Shenzhen. Ik was erg benieuwd wat Monique van dit stadje met slechts 10 miljoen inwoners, zou vinden.
Ze vond het leuk, apart en leuk om meegemaakt te hebben. "... maar in HK voel ik me op mijn gemak en veiliger. Als ik voor de keus zou staan waar ik moest gaan wonen, dan zou ik zeker voor HK kiezen", zei Monique. "... en het is niet zo schoon en verlicht als HK"

Ik moet zeggen dat ik voor het eerst sinds ik ben verhuisd naar Hong Kong een positiever beeld heb gekregen van Shenzhen. Haast geen zwervers, ik heb maar 1 man horen roggelen en spugen, het station was mooi opgeknapt, de taxi chauffeurs reden normaal, en de politie was overal te vinden. Zelfs de auto's stonden bij de file niet op de zebrapaden of de gele kruisen op een kruispunt. Ik keek mijn ogen uit!
Chiel had het al vaker gezegd de laatste tijd dat alles zo opgeknapt was, maar ik geloofde er niets van. Maar ik moet zeggen dat het de goede kant op gaat.

Maar... we zijn natuurlijk wel opgelicht door het bankje op het station waar we geld wisselden. Valse briefjes van 100 RMB. Het blijft Shenzhen natuurlijk!

Ik ben met Monique eerst naar Dongmen gegaan. (Alles erg goedkoop en we hebben ons ingehouden wat shoppen betreft.) Het oude stadscentrum en vandaar naar Jusco. Oude vertrouwde Jusco waar we zoveel tijd hebben doorgebracht bij Starbucks!
Echt 2 uitersten. Toen weer door naar het kantoor en na het werk hebben we gegeten bij een leuk restaurantje samen met Paul.

Om 8 uur zaten we weer in de trein naar Hongkong. Morgen naar de Peak en informeren bij de pedicure wat de prijzen zijn. Wordt vervolgd.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails