Sunday, September 25, 2005

Typhoon Damrey

Onze typhoon heeft een naam. Damrey. Hij gaat richting Hainan maar is op dit moment 130 km vanaf Hong Kong.

Gisteravond ging het lekker te keer. Het waaide erg hard en we zagen dat de bamboe-steiger bij ons voor de deur (20ste verdieping!) langzaam maar zeker inelkaar aan het storten was.
Er hingen bamboestokken van zo'n 3 meter lang nog maar net aan het skelet vast en zwaaiden gevaarlijk heen en weer. Als zo'n stok van die hoogte naar beneden valt terwijl je daar loopt dan ben je voordat je het weet een sateetje.
De politie was binnen 5 minuten ter plekke en de boel werd afgezet voor al het verkeer.

Ik hoorde gisteravond ook pas dat de Typhoon-warnings lopen van T1 tot T8. Ik dacht:"Nou, we zitten op T3 dus het valt wel mee." Maar na T3 komt gelijk T8!! Das dan lekker.

Op TV zagen we dat de straten bij ons in het buurtje afgezet waren, dat bomen omgewaaid zijn, dat putdeksels door de grote hoeveelheid water omhoog springen en dat het water als een soort van geiser naar buiten spuit, dat de taxi's door 50 cm water heen reden, dat de boulevard verboden-gebied is, en dat de boten allemaal in de typhoon-shelter liggen.

2 comments:

Anonymous said...

Ik voel zelfs ook een beetje kriebels in mijn buik, omdat ik zo vaak op jullie bank naar buiten heb zitten kijken en me daar me nu een levendige voorstelling van kan maken hoe dat er nu uit moet zien en voelen. Scary......

Hier schijnt het zonnetje, ik zal wat zonnestraaltjes die kant op sturen.

Doe voorzichtig! Veel liefs.
Monique

Anonymous said...

Jakkes Ans, het is net zoals Monique zegt, we hebben toen zo vaak naar buiten zitten kijken en nog grapjes gemaakt over die bamboe steigers dat ik het ook zo voor me zie!
Lekker binnen blijven en vooral niet naar buiten gaan, wie weet wat er nog meer naar beneden kan komen!
He veel sterkte en hopelijk waait Damrey snel over!
Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails