Friday, November 04, 2005

Poppen!

Vandaag is Chiel met Berry naar Shenzhen. Er komen vandaag 3 sollicitanten en Berry was nog nooit op het nieuwe kantoor geweest. 2 vliegen in 1 klap dus.

Ik ben lekker thuis. Een beetje opruimen, beetje niets doen, beetje shoppen gewoon lekker klungelen. Ik ben net bij Starbucks geweest en daar zag ik iets heel bijzonders.

Ik zit dus lekker buiten op het terrasje met mijn "Coffee of the day", krantje en sigaretje komt er een chinees stelletje aanlopen van rond de 20 jaar. Tot zover niets bijzonders natuurlijk want we zitten in China tenslotte.

Haalt de dame uit haar tas 3 poppen. Ik had zulke poppen nog nooit gezien. Ongeveer 30 cm groot, een te groot hoofd voor het rompje en hele grote ogen.

Ik denk nog:"Moet kunnen! Een ander gaat de hond uit laten maar zij laat haar poppen uit!"

Begint ze een heel verhaal tegen haar vriendje maar ook tegen haar poppen! Ze zaten keurig op de stoel naast haar. En allemaal ook met een kopje koffie!

Maar toen kwam het fototoestel uit de tas. En ja hoor, de poppen werden 1 voor 1 gefotografeerd. Een foto van pop op de trap, naast de trap, naast het bord van Starbucks, vriendje met poppen op de foto, pop in de palm, naast de palm enz enz!

Kijk, mijn motto is "leven en laten leven". "Anders" zijn is niet erg! Cultuurverschillen zijn prachtig, daar kan je wat van leren. Dat verbreedt je blik op de maatschappij. Maar hier ben ik nog niet uit! Heel bijzonder...

2 comments:

Anonymous said...

Tja, wat moet je hier nou van zeggen? Volgens mij niets te maken met cultuur af anders zijn.Gewoon loco!Wel ergens gelezen dat dit soort poppen helemaal HOT zijn.
Hebben een naam maar die weet ik niet meer.Het verkeersbord zou iets zijn voor het programma "wegmisbruikers"van SBS6 wie weet stuur ik het wel op!
Ja meid jij maakt nog eens wat mee!
Groetjes Arlene

Anonymous said...

Ja never dull in HK. Maar bij jullie doen ze 't met poppen. Laatst zag ik hier op een of ander tv net dat je tegenwoordig ook je TEDDYBEER op vakantie kunt sturen. Worden overal foto's gemaakt van Teddy. In parijs bv. Kost een godsvermogen. Ga me misschien ook maar opgeven als teddy-begeleider, dan kom je nog eens ergens. Tja je zal maar niet weten wat je met je geld moet doen!!!!
Wij hebben hier een zondagskrantje waarin elke week rare verkeersborden te zien zijn, dus wie weet.......Als je wint krijg je een mooie "Het"op zondaghandoek/rugzak.
Groetjes uit miesserig Leiderdorp
Simone

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails