Thursday, February 15, 2007

Hotpot

Gisteravond op Valentijnsdag (trouwens een prachtige bos rode rozen gekregen van Chieltje!) zijn we gaan hotpotten met Silla, Steve, Rain, Lydia, Crystal, Julie en Pim.
Hotpotten doen de chinesen in de winter. Net als bij ons de erwtensoep. Voor ons was dit de eerste keer deze winter dus we hadden er zin in. En als klap op de vuurpijl was Silla ook nog jarig. Gezellig dus...



Rain ging bestellen want de menu kaart staat in het chinees geschreven. 2 grote pannen met soep worden op een warmhoudplaatje gezet en vervolgens bestel je allerlei gerechtjes die je gaat koken in de soep. Je moet je voorstellen dat wij dus geen idee hebben wat er op tafel komt. Maar het zag er goed uit. Dungesneden plakjes biefstuk, schelpdieren, groente, dumplings en nog meer spul waarvan ik echt niet weet wat het is. Maar het was lekker!

Toen kwam er nog een gerechtje op tafel. "Frogs", zei Rain. Ok. Kikkerbilletjes, moet kunnen...Tot ik ineens goed keek en zag dat de stukjes nog bewogen. Ik schrok er van! Maar alle chinesen aan tafel zeiden tegelijkertijd: "Yeah, it's fresh! If they don't move we sent it back. Not fresh." Ik heb er maar een filmpje van gemaakt. Die kan je zien aan de rechterkant van dit verhaal.

Vanavond gaan we naar Singapore. We vliegen om 9 uur. En we komen op 20 februari weer terug. De koffers staan gepakt en we gaan eens kijken hoe zo'n islamitische bruiloft er uit gaat zien. Ze trouwen op de dag van Nieuw Jaar. Het jaar van het varken! Dus wat dat betreft niet echt geweldig voor een Islamitsche Bruiloft...

2 comments:

Anonymous said...

Ahhh, ze bewogen echt nog, kannibaal!!! Maarre hoe smaakten ze? Zag gezellig uit zo aan de ronde tafel. Dacht dat het hot potten, iets heel anders was, maar bij ons noemen ze het chinese fondu. moet ergens nog zo'n pan hebben met netjes e.d. Is natuurlijk erg mager als je het in een l;ekker bouillonnejte doet. Kijk tante Son, dat wordt van 't weekeinde wéér een SAS dag.

Veel plezier op de bruiloft en je vakantie, geniet er lekker van.

XX Simone

Anonymous said...

GELUKKIG NIEUWJAAR,het jaar van het varken, zou veel geluk en voorspoed brengen heb ik gelezen, nou voor alle lieve familie, vrienden en bekenden, hoop dat het voor iedereen een goed jaar wordt.
En hoe was de bruiloft?? Hoop gauw meer te lezen.

Liefs en knuf, Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails