Wednesday, December 12, 2007

"Zonnestraaltje...."

Vanmorgen vroeg Chiel aan mij, of ik naar het hotel The Minden wilde gaan om daar een kamer te reserveren voor Jan. Verder wist ik niets. Jan komt hier 2 weken in de fabriek werken, geloof ik...

Dus ik naar de Minden. Zit achter de balie een vrouwtje. Een "zonnestraaltje" maar niet heus. Ze kijkt altijd nors, heeft totaal geen humor, en niet de allerslimste en haar tanden zijn verrot en zwart. Eigenlijk mist ze alles wat een front-office medewerkster zou moeten hebben. Maar goed, ik had lekker geslapen en kwam vrolijk binnen. "Goodmorning!" maar van haar geen reactie.

Dan voel ik mijn innerlijke rust al langzaam weg ebben...na jaren werkzaam te zijn geweest als front-office medewerkster in het ziekenhuis en bij Randstad Uitzendbureau, is dit iets waar ik dus niet tegen kan! Je bent potverdorie toch het visitekaartje van het bedrijf!

Als je niet met mensen om wil/kan gaan, zoek dan een andere baan!!!

Toen ik haar uitlegde dat ik een kamer nodig had voor vanavond voor een klant, keek ze een beetje pissig omdat ze nu haar andere werk moest neerleggen omdat er jazeker "een klant" voor haar zat!
Nou ze had nog 2 kamers vrij, dus dat kwam goed uit. "What's the name?", zei ze nors. Ik legde uit dat ik de naam niet wist maar dat ze de kamer op Chiel's naam kon zetten. En ik overhandigde haar zijn visitekaartje. Nou toen begon 't!

Dat kon niet! Ze had een naam nodig! Nogmaals uitgelegd dat ze Chiel's naam kon gebruiken omdat ik de naam niet wist en Chiel nam z'n telefoon niet op. Nou bij Gods gratie deed ze dat maar terwijl ze Chiel's info verwerkte in het systeem bleef ze doorgaan met mopperen.

"I need a creditcard to confirm." Ja die heb ik dus niet. Ik weet net pas dat ik een kamer nodig heb voor vanavond. Maar Chiel is hier om 2 uur dan loopt hij gelijk langs met z'n creditcard.
"No, I need it now!" begon ze te mopperen. Ik opnieuw uitgelegd hoe de situatie in elkaar zit. "No, I need it otherwise not possible!" En toen werd ik boos!!

"Listen, I'm here almost every 3 weeks to book a room for our clients, you know we live accross the street, how many times did the client not show up? Every single time they show up and actually stay longer, so business is going realy well for you! You are really pissing me off BIG TIME! Michael will be here at 2 with his damn creditcard, so give me a break, okay?"

"Yeah, but I need the creditcard!" sputterde ze nog na. "You'll get the card but at 2 o'clock! And maybe...maybe you can try to be customer friendly and try to smile so now and then, it wouldn't hurt you know, esspecially for clients who book a room every single month!"

En toen ben ik weg gelopen.... Niet slim maar het luchtte wel op!

Chiel mag vanmiddag naar The Minden. Ik ga er niet meer heen!!!

1 comment:

Anonymous said...

Okee Ansje, thats the (X-mas) spirit

Kijk je kan natuurlijk lang proberen beleefd en vriendelijk te blijven, maar er zijn natuurlijk grenzen en als die overschreden zijn, nou berg je dan maar........... Maar groot gelijk het is niet zo dat jullie er voor de eerste keer komen of zo.....
Lucht lekker op he?!!

Nou hou je rustig en tot gauw

Simone

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails