Tuesday, May 27, 2008

Aardbeving in ChinaHet is niet zozeer dat het ons ontgaan is, maar omdat er bijna elk uur nieuw nieuws is, was het zo moeilijk om daar wat over te schrijven.

China heeft het er heel moeilijk mee. Een uur geleden was het dodental naar 67.183 personen gestegen en het aantal vermisten opgelopen naar 21.000 personen.

In heel China worden festivals gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving. Hier in Hong Kong staan overal op straat kraampjes om geld in te zamelen en afgelopen zondag werd er een benefietconcert gehouden.

Er zijn echt miljoenen dollars (us dollar!) opgehaald en gedoneert. De citycounsil gaf 45 miljoen usd, sommige zakenmannen gaven pp 1 miljoen usd, de HK jockeyclub gaf gelijk 3 miljoen usd, kortom iedereen geeft gul. En Jackie Chan heeft 50 miljoen usd met een lied opgehaald!

Het was ook heel bijzonder om te zien, hoe de wereld stil stond toen er 3 minuten lang, stil werd gestaan en de slachtoffers herdacht werden. Ik zeg expres niet 3 minuten "stilte" want iedereen en alles maakte juist heel veel kabaal! Taxichauffeurs hielden hun claxon 3 minuten ingedrukt, schepen toeterden 3 minuten lang maar alles stond stil! Te bizar voor woorden...

En vervolgens zijn er 167 na-schokken geregistreerd met een kracht van 4 op de schaal van Richter! Het einde is nog lang niet inzicht...1 comment:

ARLENE VOOGD said...

Ja we zien hier veel beelden op TV en horen ook over bijzondere reddingen nu nog van mensen die levend onder het puin worden gevonden en nu dreigen er ook weer doorbraken van stuwdammen??
Indrukwekkend dat filmpje over die herdenking!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails