Sunday, May 18, 2008

SoHo en de Dragon's Back

Gisteravond hebben we gegeten met Suzan in SoHo. Zij woont in Elginstreet en we hebben ook haar flatje eens bezocht. Hardstikke gezellig appartement met, niet 1 maar 2 balkons!! Wauw! Dat is echt een luxe in Hong Kong en zeker in SoHo.

Eerst naar Vivo, een italiaans restaurant die 2 deuren vanaf haar voordeur zit. Lekker gegeten en voor de koffie zijn we gegaan naar Peel. Kwamen we nog een oud werknemer tegen van Wildfire! Erg leuk. Alleen op plek waar wij zaten, konden we elkaar niet verstaan vanwege de muziekbox die zowat in Suzan's oor zat, dus 1 tafeltje opgeschoven. Maar daar werden we bijna ingevroren vanwege de airco die pal boven ons hing, dus weer 1 tafeltje opgeschoven. Daar eindelijk een cola gedronken...
Toen zijn we naar 1911 geweest. Een kroeg zoals een kroeg moet zijn. Gewoon zitten, praten en verder geen gedoe. Daar hadden ze gelukkig wel koffie!

We hebben daar een tijdje gezeten en toen wilde Suzan ons een heel leuk barretje laten zien. Tantra. Een sensueel plekje tussen de wolkenkrabbers van Central. Er was ook een stel die zich wel een beetje liet gaan, hihi.

Maar een gaaf plekje helemaal verscholen tussen de gebouwen, met een hele gave inrichting en lekkere rustige muziek. Totdat daar een groep Noren binnen kwamen lopen! Mijn hemel. Veel kabaal, veel drank. We raakten aan de praat en toen bleek dat Noorwegen gisteren een feestdag vierde. Het zoveeljarig bestaan van de Grondwet. Nou daar moest op gedronken worden en dat deden ze ook!

Toen zijn we nog even naar Suzan's huisje gegaan en eigenlijk wilde ze heel graag naar Wanchai. Maar ik was kapot, Chiel was kapot en Suus had rood doorlopen oogjes. In Wanchai dansen doen we een andere keer.

En vanmorgen besloten we om lekker te gaan hiken. In eerste instantie wilden we naar het strand maar het weersbericht gaf aan dat er misschien regen zou gaan vallen. Lekker hiken in de bergen dus maar.

Eerst met de MTR naar Shan Kei Wan, en daar met de bus nummer 9 naar To Tei Wan. Halverwege kreeg ik nog telefoon van Jesse. Hij was zowaar in HK met z'n baas, gisteren uit Shanghai aangekomen, maar zou vandaag gelijk weer naar China vertrekken. Die jongen is zo druk...en a.s. vrijdag vertrekt hij naar de USA. Of ik misschien morgen even zijn was wilde weg brengen. 1 zak voor de stomerij, 1 zak voor de was, en 1 zak om te ontsmetten, hihi. No problemo. Hopelijk zien we hem nog even voordat hij weer vertrekt vrijdag.

Maar goed, we zijn de Dragon's Back overgelopen. Een wandeling die loopt over de bergtoppen op HK-Island. Je kan helemaal van links naar rechts over het eiland lopen. Voor ons was dit de eerste hikingtrip dit jaar, en het moet gezegd worden, de conditie is niet helemaal op peil. Maar we hebben het gedaan!

Echt een aanrader. Prachtige uitzichten aan beide kanten van het rif. En als je zo in de verte kijkt, dan lijkt het inderdaad op de rug van een draak! Ik heb nog wat besjes gegeten die ik aangeboden kreeg van een Chinese familie en we hebben ons cantonees een beetje opgehaald. Elke keer als we mensen tegen kwamen riepen we allebei: "Joe Sun!" Oftewel "Goedemorgen!"

Aan het eind waren mijn benen wel pap. En toen we beneden aankwamen was ik ook erg blij om een taxi te zien, die ons met genoegen terug bracht naar huis.

Vanavond gaan we naar Sai Kung met Michael en Cynthia en morgen vertrekt Chiel naar Shenzhen voor 3 dagen. De nieuwe fabriek met kantoor staat zowat op het vliegveld van Shenzhen en het dagelijks op en neer gaan, gaat Chiel flink de strot uithangen. Dus waarschijnlijk wordt het vanaf aankomende week, 3 dagen logeren in Shenzhen en 2 dagen werken in HK.

1 comment:

Anonymous said...

Hoi Ans,

Even een reactie van Petra ('stiefmoeder' van Suus) en Pieter (Suus vader).
Leuk dat ze zo'n leuk contact met jullie heeft en zeker leuk dat jij haar af en toe noemt in je stukjes. Blijven wij tenminste op de hoogte van ALLES wat Suus doet in het verre HKG.
Zeker ook goed te horen dat Suus weer alle leuke uitgaans plekjes kent, dat betekent dat ze het echt goed naar haar zin heeft.
Groet uit Vinkeveen.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails