Saturday, May 31, 2008

Private Kitchen Sichuan

W'as da? Hoor ik jullie denken.
Nou dat is een restaurant wat eigenlijk geen restaurant is! Je reserveert een tafel via internet. Dan ga je naar dat adres en dan kan je eigenlijk niet aan de buitenkant zien dat er toch een restaurantje achter die gewone voordeur zit.

Wij hadden zo'n reservering. Cynthia en Michael hadden het al eerder gedaan en ze wilden ons dat heel graag laten zien. Eerst naar het Manderin Oriental Hotel, daar werkt Cynthia en het was dicht in de buurt van het restaurantje. Bij aankomst bleek dat er een hele deligatie nederlanders zat, die samen met Cynthia hadden gewerkt in het Okura Hotel in Amsterdam. Sommige waren op zakenreis en andere waren gewoon een weekendje op stap in Hong Kong omdat er eentje in het Garden Hotel in Shanghai werkte.

Trouwens ALTIJD handig zulke contacten, hihi....

Maar goed, we zijn met z'n allen naar het adres in SoHo gegaan en we waren er helemaal klaar voor! De Sichuan Keuken staat bekend om zijn enorme pittige gerechten. En dan bedoel ik ook echt HEET! Je besteld ook niets van een menu-kaart, je krijgt gewoon wat de kok maakt. In dit geval wat de kokkin maakt. De eerste 2 gerechten waren behoorlijk aan de hete kant en je mond, lippen en tong zijn zo'n beetje verdoofd en gevoelloos geworden. Daarna gaat het alleen maar beter!

We hebben vreselijk gelachen en het was enorm gezellig. En ook altijd leuk om met een groep nederlanders te praten. Aan het eind van de maaltijd werd de kokkin voorgesteld aan ons. We hebben allemaal geknikt met het hoofd en haar complimentjes gemaakt over het eten en toen...

....toen begon ze te zingen!!!! Help!!! Ik heb echt vreselijk m'n best gedaan om niet keihard te gaan lachen! En helemaal toen ze de hoge noot wilde halen en toen ik zag dat een van Cynthia's gasten zijn wijnglas vast hield omdat hij bang was dat het glas door het gekrijs zou gaan breken. Maar we hebben het netjes gedaan. En het glas is niet gebroken!Daarna zijn we nog naar Lan Kwai Fung geweest. Erg leuk. En toen weer naar huis. We waren helemaal brak. Lekker uitgeslapen en we zijn net terug van boodschappen doen. Het plan was om te gaan hiken dit weekend maar het weer is zo ontrouwbaar dat we het maar hebben uitgesteld. Ik heb geen zin om met onweer ergens op een berg te zitten.

En vanavond gaan we nog even eten met Kamilla en zuslief. Gezellig.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails