Tuesday, May 06, 2008

Bevrijdingsdag

Overal in NL worden bevrijdingsfeesten gehouden, maar Linn en ik wilden graag naar Nijmegen. Lekker dichtbij en op maandagmorgen is er markt, kortom we hadden er zin in.
Chiel ging ook mee. Gezellig. Dus wij in de auto op weg naar Nijmegen.

Op de A73 reden wij rond half elf richting Nijmegen toen we een vrachtauto met aanhanger in de brand zagen staan. Althans dat dachten wij. Het rookte behoorlijk en we zagen een man rennen naar het voertuig, maar we wilden niet langzamer gaan rijden. Voor je het weet heb je een file gecreeerd vanwege ramptoerisme.
Er was nog geen politie, brandweer of ambulance ter plekke. Ik denk dat het net gebeurd was. De file achter het ongeluk, was zich net aan het vormen...

 Enfin we hebben wat door Nijmegen gelopen, boodschappen bij de Toko gedaan, koffie gedronken op een terrasje in de zon, broodje gegeten en toen wilden we weer naar huis. 
Chiel had ondertussen al flink last van zijn knie. Ooit al zijn kniebanden gescheurd en geopereerd aan die knie. Door het voetballen van gisteren is zijn knie flink opgezet en doet het nu zeer. Dus de auto in en weer richting Druten.

Dat ging niet zo makkelijk. Vanwege het ongeluk was de A73 afgesloten en waren de wegen richting Wychen zo goed als dicht geslipt. Via Dukenburg is het ons tenslotte gelukt om de binnenweg naar Druten te bereiken, en konden we zonder file naar huis komen.

Toen hoorden we ook in de auto, het nieuws over het ongeluk. Een auto met caravan, met ouders en 2 kinderen, was achterop een vrachtauto geklapt, toen klapte op de caravan nog een vrachtauto en de caravan met auto vloog direct in de brand... vreselijk... en wij zijn daar getuige van geweest. Nu begrijp ik ook waarom die man rende naar de auto...ben er helemaal beroerd van. Bah.

3 comments:

ARLENE VOOGD said...

Vreselijk!Kan me heel goed voorstellen dat je er beroerd van bent.Je wil gewoon niet nadenken over wat zich daar heeft afgespeeld.Ik zag het op TV en kreeg al kippenvel!
Hoop dat Chiel zijn knie gauw opknapt,zo zonde anders van jullie weekje,maar ja als je op die leeftijd nog gaat voetballen.....:)
groeten Arlene

simone said...

Zag vanmorgen idd een bericht over de A73 gister, moest gelijk aan je denken, verschrikkelijk he?.
Hoe is t met Chiels knie?? Kan een privé fysio regelen hoor!!!

Groetjes
Simone

Yvon said...

Dat is niet bepaald een leuke bevrijdingsdag zo... Brrr.
Hopelijk blijft het je niet achtervolgen.

Hoe is 't met Chiels knietje??

Groetjes uit een paar straatjes verder;-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails