Saturday, May 31, 2008

Private Kitchen Sichuan

W'as da? Hoor ik jullie denken.
Nou dat is een restaurant wat eigenlijk geen restaurant is! Je reserveert een tafel via internet. Dan ga je naar dat adres en dan kan je eigenlijk niet aan de buitenkant zien dat er toch een restaurantje achter die gewone voordeur zit.

Wij hadden zo'n reservering. Cynthia en Michael hadden het al eerder gedaan en ze wilden ons dat heel graag laten zien. Eerst naar het Manderin Oriental Hotel, daar werkt Cynthia en het was dicht in de buurt van het restaurantje. Bij aankomst bleek dat er een hele deligatie nederlanders zat, die samen met Cynthia hadden gewerkt in het Okura Hotel in Amsterdam. Sommige waren op zakenreis en andere waren gewoon een weekendje op stap in Hong Kong omdat er eentje in het Garden Hotel in Shanghai werkte.

Trouwens ALTIJD handig zulke contacten, hihi....

Maar goed, we zijn met z'n allen naar het adres in SoHo gegaan en we waren er helemaal klaar voor! De Sichuan Keuken staat bekend om zijn enorme pittige gerechten. En dan bedoel ik ook echt HEET! Je besteld ook niets van een menu-kaart, je krijgt gewoon wat de kok maakt. In dit geval wat de kokkin maakt. De eerste 2 gerechten waren behoorlijk aan de hete kant en je mond, lippen en tong zijn zo'n beetje verdoofd en gevoelloos geworden. Daarna gaat het alleen maar beter!

We hebben vreselijk gelachen en het was enorm gezellig. En ook altijd leuk om met een groep nederlanders te praten. Aan het eind van de maaltijd werd de kokkin voorgesteld aan ons. We hebben allemaal geknikt met het hoofd en haar complimentjes gemaakt over het eten en toen...

....toen begon ze te zingen!!!! Help!!! Ik heb echt vreselijk m'n best gedaan om niet keihard te gaan lachen! En helemaal toen ze de hoge noot wilde halen en toen ik zag dat een van Cynthia's gasten zijn wijnglas vast hield omdat hij bang was dat het glas door het gekrijs zou gaan breken. Maar we hebben het netjes gedaan. En het glas is niet gebroken!



Daarna zijn we nog naar Lan Kwai Fung geweest. Erg leuk. En toen weer naar huis. We waren helemaal brak. Lekker uitgeslapen en we zijn net terug van boodschappen doen. Het plan was om te gaan hiken dit weekend maar het weer is zo ontrouwbaar dat we het maar hebben uitgesteld. Ik heb geen zin om met onweer ergens op een berg te zitten.

En vanavond gaan we nog even eten met Kamilla en zuslief. Gezellig.

Friday, May 30, 2008

Kakkerlakken


Het is weer zover. Vanwege het klamme, vochtige, warme weer zijn ze er weer! Onze kakkerlakken steken de kop weer op! Wat zijn dat toch een gore beesten.
Uit alle hoeken en gaten komen ze weer aan gekropen. En niet in hun eentje, nee met hun hele familie!

Natuurlijk is het logisch dat je zulke beesten vind in tropische gebieden. Maar ik krijg er zo'n jeuk van! En het zijn ook niet van die kleintjes. Door het klimaat groeien ze uit tot gigantische afmetingen! 10 Centimeter voor zo'n kreng is geen uitzondering! En daar komt ook nog bij dat ze kunnen vliegen. Jak...

De locals hier vinden het heel normaal. Zij weten niet beter. Maar voor de westerlingen is en blijft het effe slikken als je op de stoep gekraak onder je hoort. Of dat ze tegen de muur op lopen. In ons gebouw The Pinnacle is 1 keer per maand bezoek van de Pest-Control. Standaard.

Het is natuurlijk maar wat je gewend bent. Ik kan me nog herinneren dat ik in m'n eerste baan in het ziekenhuis regelmatig kakkerlakken tegen kwam. Het ziekenhuis was heel oud. Het was vochtig en het gebouw was eigenlijk niet meer geschikt om als ziekenhuis te dienen. Het werd voortdurend in de gaten gehouden door de pest-control. Maar als je in een spoelkeuken aan het werk was, dan kwam je ze gegarandeerd tegen. (misschien fijn om te weten dat het ziekenhuis niet meer bestaat, hihi)

In het begin schrok ik me kapot, maar na een aantal weken, werden ze een vaste factor. Je mept, je slaat, je ontsmet en loopt door en gaat verder waar je mee bezig was. No big deal. Maar die beesten waren misschien 1 centimeter groot. De vaste factor hier in HK is gemiddeld 7 tot 10 centimeter groot! En ze zijn supersnel! Ze rennen kriskros door de ruimte. Voor dat je het kreng hebt gemept, ben je wel even verder. Het is gewoon topsport!

Nee, ik heb het niet zo op met deze jongens. Maar het is weer de tijd van het jaar.

Thursday, May 29, 2008

Van alles wat

Chiel was vandaag weer thuis aan het werk. Hij was gisteravond weer geland in HK. Gezellig hoor. Zit gelukkig niet meer in m'n eentje aan de koffie.

Maar wat een K-weer was het vandaag! De hemel brak open en de straten waren weer veranderd in riviertjes. Terwijl ik stond te sporten (jazeker!) beukte de wind en de regen op het raam voor mij. Het was gewoon eng! Gisteren was het al net zo terwijl Chiel in Shenzhen geen druppel regen heeft gezien. Het was zelfs zo erg dat er geen vliegtuigen meer konden landen in HK. Hopelijk is het morgen droog en kan ik eindelijk eens naar buiten (lees shoppen).

De zus van Kamilla is gistermiddag aangekomen en ze blijft een paar dagen in HK. Zondag gaat ze weer terug naar Singapore maar nu is ze even hier. Eind juni gaat ze trouwen (en wij zijn uitgenodigd dus gelijk een ticket gekocht en we blijven daar een lang weekend! Jippie!!) en ze moest even ertussen uit. Effe geen stress. Het regelen van zo'n kleine bruiloft (600 gasten!) kost wat energie. Vanavond hebben we met z'n allen gegeten en morgen gaan we naar de markt.
Gezellig.

En over bruiloften gesproken, morgen gaat m'n nichtje trouwen. Ik hoop van harte dat het weer in NL, haar gunstig gezind is. Jammer dat we er niet bij kunnen zijn... Maar in ieder geval, van harte gefeliciteerd Marjoleine en Steven!

Morgen werkt Chiel ook lekker thuis en morgenavond gaan we met Cynthia en Michael eten. En dan is het weer weekend!

En o ja, ...ik was het bijna vergeten..., we kregen een pakketje uit NL. Oranje T-shirt, Oranje vlag, Oranje hawaii-ketting, oranje ballonnen en oranje vlaggetjes! Van Simone! Volgende week begint Euro 2008 en wij zijn er helemaal klaar voor!

Wednesday, May 28, 2008

When it rains it poors


Omdat door de aardbeving een berg in de rivier is gegleden, is er achter het puin nu een meer ontstaan, omdat het water niet afgevoerd kan worden via de rivier. Het water komt steeds hoger te staan, waardoor nu een "dijkdoorbraak" de slachtoffers van de aardbeving bedreigd.



Swollen lake tops China's quake relief agenda, draining, evacuation side by side
www.chinaview.cn 2008-05-28 00:12:30

MIANYANG, Sichuan Province, May 27 (Xinhua) -- A swollen "quakelake" in one of the worst hit areas in China's devastating earthquake has topped the country's agenda of relief work.

The lake, at Tangjiashan of Beichuan County in Mianyang City, Sichuan Province, was formed by landslides that blocked the Jianjiang River after the May 12 quake.

It was holding 130 million cubic meters of water, said Liu Ning, Ministry of Water Resources chief engineer, who is at Tangjiashan to oversee the diversion work.

Its water level was 727.09 meters on Tuesday, only 24.21 meters below the lowest part of the barrier, according to Mianyang City Quake Control and Relief Headquarters.

Hui flew to the lake on Tuesday morning to check the situation on ground. When he returned to Mianyang, he called a meeting to discuss plans to defuse the danger imposed by the quake lake.

"The Tangjiashan quake lake should be our most urgent task. It is threatening millions of lives in the area downstream and any negligence will cause new disasters to people who have already suffered the quake," he told the meeting.

The diversion work has been on the track, he said, "We will well prepare for the worst situation, taking account of any possible difficulties in draining the lake and evacuating the people".

So far, more than 70,000 people in Mianyang City have been relocated.

In total, 158,000 people from 169 communities in 33 townships of Mianyang will have to move from their homes if one third of the lake volume bursts its banks, according to an emergency plan drawn up for the contingency.

Hui asked the headquarters to perfect the contingency plans, check every detail and push ahead the work in an orderly fashion.

He stressed enhanced monitoring of the lake's situation.

As of Tuesday noon, 26 sets of machines, five tons of fuel and 157 workers had been airlifted to the lakeside while about 1,200 soldiers arrived on foot carrying ten tons of equipment and explosives.

The lake is inaccessible by road and can only be reached by foot or air.

Editor: Mu Xuequan

Tuesday, May 27, 2008

Aardbeving in China



Het is niet zozeer dat het ons ontgaan is, maar omdat er bijna elk uur nieuw nieuws is, was het zo moeilijk om daar wat over te schrijven.

China heeft het er heel moeilijk mee. Een uur geleden was het dodental naar 67.183 personen gestegen en het aantal vermisten opgelopen naar 21.000 personen.

In heel China worden festivals gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving. Hier in Hong Kong staan overal op straat kraampjes om geld in te zamelen en afgelopen zondag werd er een benefietconcert gehouden.

Er zijn echt miljoenen dollars (us dollar!) opgehaald en gedoneert. De citycounsil gaf 45 miljoen usd, sommige zakenmannen gaven pp 1 miljoen usd, de HK jockeyclub gaf gelijk 3 miljoen usd, kortom iedereen geeft gul. En Jackie Chan heeft 50 miljoen usd met een lied opgehaald!

Het was ook heel bijzonder om te zien, hoe de wereld stil stond toen er 3 minuten lang, stil werd gestaan en de slachtoffers herdacht werden. Ik zeg expres niet 3 minuten "stilte" want iedereen en alles maakte juist heel veel kabaal! Taxichauffeurs hielden hun claxon 3 minuten ingedrukt, schepen toeterden 3 minuten lang maar alles stond stil! Te bizar voor woorden...

En vervolgens zijn er 167 na-schokken geregistreerd met een kracht van 4 op de schaal van Richter! Het einde is nog lang niet inzicht...



Sunday, May 25, 2008

Pruikenparty en hikingtrip




Nou ik zit hier achter mijn pctje met m'n voeten in een bakkie water, want ik ben kapot!

Gisteravond hadden we een feestje van Cilla en Steve. Een pruiken-party. Zomaar omdat we zin hadden in een feestje. Iedereen werd opgetrommeld, iedereen trok zijn pruik uit de kast en we gingen naar Yu Mei, het japanse restaurent in Admiralty.

Het was weer ouderwets lachen. Maar het was zo warm dat die pruiken aardig prikte op de huid. Dus na verloop van tijd werden de pruiken in een hoek gesmeten, en na een tijdje kwamen sommige weer naar buiten lopen met een andere pruik dan waar ze mee binnen waren gekomen. Toen nog even naar The Wanch waar een bandje speelde en we gingen keurig op tijd weer naar huis.

Vanmorgen zijn we naar Kamilla's huisje gegaan om haar op te halen voor een hiking-tripje. Ze had heerlijk ontbijt gemaakt. Fried noodles! Bram was niet thuis. Hij is gisteravond vertrokken naar NL voor een weekje. Lekker gegeten en energie opgedaan, in de taxi gestapt en naar Jardin's Lookout gereden.

Vandaar over de bergkam via Aberdeen naar Wanchai. Heel leuk om een trip te maken rondom het drukke centrum van HongKong Island. De tocht heette Wong Nai Chung Cap Trail. Een tocht die gaat langs alle bunkers van de tweede wereld oorlog.

Het was best pittig omdat de temp rond de 32 graden was, geen zon maar ontzettend broeierig. Alsof je in de sauna aan het wandelen bent! Via Bowenroad zijn we weer in Wanchai aangekomen, kofffie gedronken en dimsum gegeten en om 4 uur gingen we allemaal weer naar huis. Echt helemaal op, ben ik. Maar dat mag de pret niet drukken. a.s. Zondag gaan we weer en Kamilla gaat dan ook weer mee! Leuk!

Friday, May 23, 2008

Same, same (ja.. het is engels)



Wat een prachtige dag was het vandaag. De zon scheen uitbundig en de temperatuur liep op tot voorbij de 32 graden. De luchtvochtigheid was super hoog en ik heb ook lopen zweten vandaag, niet normaal meer. Maar het zicht vanuit mijn flatje was geweldig! Zo helder dat ik zowat elke boom op HK-eiland kon tellen!

Vanmorgen eerst lekker gesport beneden en toen naar het zwembad. Chiel was zoals altijd druk aan het werk. Maar we gaan zo lekker eten met z'n 2-tjes.

Iedereen is de hort op/of gaat de hort op. Saai. Jos zit lekker buiten op z'n terrasje aan de koffie in Ommen, Jesse zit lekker 16 uur in het vliegtuig naar New York waarschijnlijk zonder upgrade, Bram vliegt lekker zondag naar NL, Suzan vertrekt lekker naar Shanghai voor het weekend. Wat doen wij fout??!!
Nou het is ze allemaal van harte gegund!

Gisternacht werden we gebeld door Ben. Ik schrok me helemaal dood. Hij stond met de Lupo stil op de A12. Het rode lampje van de oliedruk brandde. Oeps. Maar zo verstandig als Ben is heeft hij de auto aan de kant gezet, de ANWB gebeld en slechts 2,5 uur later kwamen ze "al" om hem te helpen! Schandalig. In ieder geval kon hij met de auto terug naar huis en vandaag is hij met het openbaar vervoer naar Hilversum gereden voor het werk. Morgen gaat de auto naar de garage. Waarschijnlijk een nieuw oliefilter nodig, dus de ellende bleef beperkt.

Thursday, May 22, 2008

Wie is waar?


foto gemaakt door Tim de Vogel

Lekker. Chiel is weer terug in Hong Kong. Hij heeft 3 dagen in Shenzhen gelogeerd. Voor hem was het een noodzaak. Dat gereis gaat hem flink z'n keel uithangen. Elke dag 4 uur reizen bovenop je werkdag van 10 uur in Shenzhen. Dan komt hij thuis en dan gaat het gewoon weer verder tot een uurtje of 12. Dus nu kon hij dat reizen skippen en heeft hij de achterstanden weer verwerkt. Voorlopig gaat hij dat elke week doen.

Maar gisternacht heeft hij eerst naar het voetbal gekeken. Iemand kon kampioen worden van iets. Het was engels en 1 daarvan was Man.United. Die won ook nog. Hij heeft vast een voorproefje genomen voor juni als Euro 2008 plaatsvindt. Dan zijn alle wedstrijden ook midden in de nacht. Volgens mij kwam hij vanmorgen pas om half zes het bed in. Er was nog een verlenging en strafschoppen maar dat trok Chiel niet meer.

Ook Jesse was weer terug in Hong Kong. Zijn werkweek is niet meer bij te houden. Volgens mij weet hij zelf niet meer waar hij 's avonds overnacht. De ziel. Dus als hij maar effe kan dan komt hij terug naar HK en dan gaan we gezellig eten met z'n allen. Gisteren zat hij toch wel effe stuk. Alles liep anders dan gedacht en een werknemer van Jesse was in de bus overvallen en zelfs nog gestoken met een mes! Jesse heeft de hele dag op het politiebureau in China gezeten omdat hij aangifte ging doen van het voorval. Maar goed Chineze politiemannen zijn toch net even anders dan de nederlandse. Kostte vooral veel tijd en moeite. Met de werknemer gaat het trouwens weer stukken beter.

Vanavond gaan we eten met Bram, Kamilla en Jesse. Morgen vertrekt Jesse naar New York wat "maar" 16 uur vliegen is en van het weekend vertrekt Bram naar NL. En Chiel en ik zijn van plan om weer ergens te gaan hiken. Dat is toch zo lekker. Gewoon ergens een berg op, genieten van het uitzicht, het weer en de schone lucht. Zaterdagavond hebben we nog een feestje van Cilla en Steve. Een pruiken-party. Ik heb dat blonde ding en Chiel's afro maar weer uit de kast gehaald, hihi. Ben benieuwd.

Vanmorgen ben ik naar de bloemenmarkt geweest in Mongkok. Omdat ik Kamilla vanavond zie, ben ik gauw naar mijn favo-bloemenwinkeltje gegaan. Ze hebben daar heerlijke luchtjes die je met bamboe-stokjes in je huiskamer kan zetten en Kamilla wilde graag nog zo'n flesje. En toen ik daar toch was heb ik mezelf maar eens een heerlijk lente-boeket cadeau gedaan.
De lucht van pioenrozen, kamille, lelies en rozen vullen nu mijn huiskamertje!
Wat wil een mens nog meer?

Wednesday, May 21, 2008

Ahh...da's lief

Misschien kunnen jullie je de brief nog herinneren die mijn nichtje Marjoleine aan George Clooney heeft geschreven. Kreeg vandaag een mailtje van George of ik die weer door wilde sturen aan Marjo. Hij had mijn blog gelezen...
Marjo gaat trouwen eind mei. Jammer George. Je bent te laat!

Tuesday, May 20, 2008

Spierpijn!

Zo, ben net weer terug van sporten. Aan alle kanten doet het pijn, had geen idee dat ik spierpijn kon krijgen op sommige verborgen plekken van mijn lichaam, maar nu ik weer fris gedoucht achter mijn computer zit, ben ik superblij dat ik het gedaan heb.

Afgelopen zondag toen we de bergkam hadden beklommen, was ik voornamelijk moe. Geen spierpijn en zo. Maar nu..oh oh oh. Komt ook omdat ik gisteravond nog met de WII spelcomputer heb gespeeld. Ik heb getennist, gebowld, gegolfd en baseball gespeeld. Geloof me...daar krijg je spierpijn van! Het is een inter-actief spel. En als je dus niet doet wat je moet doen, dan raak je geen bal.

Ik zou eerst mee gaan eten met Cynthia en Michael, maar ik was zo moe dat ik om half acht al op bed lag. Daarna was ik wakker vanaf 11 uur. Jetlag. Klaar wakker. Dus toen maar weer de WII opgezet. En vanmorgen werd ik pas om half elf wakker. Oeps.
Nou ja. Moet kunnen toch?! Chiel zit lekker in Shenzhen. Hij blijft daar tot woensdagavond, dus niemand die er last van had.

Ik heb ook de was van Jesse beneden bij de lobby opgehaald en weer terug in zijn flatje gehangen.
Gisteren toen ik de was weg bracht naar Jesse's stam-wasserijtje, heb ik wel vreselijk gelachen. Ik kom binnen met 3 zakken was, leg uit wat de bedoeling is aan het vrouwtje en vertelde dat het voor 5A was.
Ze werden gelijk helemaal enthousiast! Oh...big gweilo...so so so big!!! Of ik zijn vrouw was...nou nee hoor....of ik zijn zus was....nee, ook niet....vriendin dan?! waarom gweilo altijd alleen?? Tja...wat zal ik daar nou eens opzeggen. Busy, velly velly busy, no time for girl!
T'is zielig maar waar. Hij moet zijn buurvrouw sturen voor de was!...ze moesten er hartelijk om lachen.

Sunday, May 18, 2008

Filmpje

SoHo en de Dragon's Back

Gisteravond hebben we gegeten met Suzan in SoHo. Zij woont in Elginstreet en we hebben ook haar flatje eens bezocht. Hardstikke gezellig appartement met, niet 1 maar 2 balkons!! Wauw! Dat is echt een luxe in Hong Kong en zeker in SoHo.

Eerst naar Vivo, een italiaans restaurant die 2 deuren vanaf haar voordeur zit. Lekker gegeten en voor de koffie zijn we gegaan naar Peel. Kwamen we nog een oud werknemer tegen van Wildfire! Erg leuk. Alleen op plek waar wij zaten, konden we elkaar niet verstaan vanwege de muziekbox die zowat in Suzan's oor zat, dus 1 tafeltje opgeschoven. Maar daar werden we bijna ingevroren vanwege de airco die pal boven ons hing, dus weer 1 tafeltje opgeschoven. Daar eindelijk een cola gedronken...
Toen zijn we naar 1911 geweest. Een kroeg zoals een kroeg moet zijn. Gewoon zitten, praten en verder geen gedoe. Daar hadden ze gelukkig wel koffie!

We hebben daar een tijdje gezeten en toen wilde Suzan ons een heel leuk barretje laten zien. Tantra. Een sensueel plekje tussen de wolkenkrabbers van Central. Er was ook een stel die zich wel een beetje liet gaan, hihi.

Maar een gaaf plekje helemaal verscholen tussen de gebouwen, met een hele gave inrichting en lekkere rustige muziek. Totdat daar een groep Noren binnen kwamen lopen! Mijn hemel. Veel kabaal, veel drank. We raakten aan de praat en toen bleek dat Noorwegen gisteren een feestdag vierde. Het zoveeljarig bestaan van de Grondwet. Nou daar moest op gedronken worden en dat deden ze ook!

Toen zijn we nog even naar Suzan's huisje gegaan en eigenlijk wilde ze heel graag naar Wanchai. Maar ik was kapot, Chiel was kapot en Suus had rood doorlopen oogjes. In Wanchai dansen doen we een andere keer.

En vanmorgen besloten we om lekker te gaan hiken. In eerste instantie wilden we naar het strand maar het weersbericht gaf aan dat er misschien regen zou gaan vallen. Lekker hiken in de bergen dus maar.

Eerst met de MTR naar Shan Kei Wan, en daar met de bus nummer 9 naar To Tei Wan. Halverwege kreeg ik nog telefoon van Jesse. Hij was zowaar in HK met z'n baas, gisteren uit Shanghai aangekomen, maar zou vandaag gelijk weer naar China vertrekken. Die jongen is zo druk...en a.s. vrijdag vertrekt hij naar de USA. Of ik misschien morgen even zijn was wilde weg brengen. 1 zak voor de stomerij, 1 zak voor de was, en 1 zak om te ontsmetten, hihi. No problemo. Hopelijk zien we hem nog even voordat hij weer vertrekt vrijdag.

Maar goed, we zijn de Dragon's Back overgelopen. Een wandeling die loopt over de bergtoppen op HK-Island. Je kan helemaal van links naar rechts over het eiland lopen. Voor ons was dit de eerste hikingtrip dit jaar, en het moet gezegd worden, de conditie is niet helemaal op peil. Maar we hebben het gedaan!

Echt een aanrader. Prachtige uitzichten aan beide kanten van het rif. En als je zo in de verte kijkt, dan lijkt het inderdaad op de rug van een draak! Ik heb nog wat besjes gegeten die ik aangeboden kreeg van een Chinese familie en we hebben ons cantonees een beetje opgehaald. Elke keer als we mensen tegen kwamen riepen we allebei: "Joe Sun!" Oftewel "Goedemorgen!"

Aan het eind waren mijn benen wel pap. En toen we beneden aankwamen was ik ook erg blij om een taxi te zien, die ons met genoegen terug bracht naar huis.

Vanavond gaan we naar Sai Kung met Michael en Cynthia en morgen vertrekt Chiel naar Shenzhen voor 3 dagen. De nieuwe fabriek met kantoor staat zowat op het vliegveld van Shenzhen en het dagelijks op en neer gaan, gaat Chiel flink de strot uithangen. Dus waarschijnlijk wordt het vanaf aankomende week, 3 dagen logeren in Shenzhen en 2 dagen werken in HK.

Saturday, May 17, 2008

Thank God It's Friday!



Liedje hoort helemaal bij het weekend gevoel!
Lekker druk geweest vandaag. Boodschappen zijn keurig bezorgd door Park 'n Shop. Kleine kamer helemaal opgeruimd en zooi weg gegooid. Met Jos gegeten en nu is hij onderweg naar NL. Met Bram en Kamilla nog wat gedronken. En nu in m'n joggingpak op de bank!
Morgen moet Chiel nog werken, maar zondag gaan we lekker naar het strand! Yeah...

Friday, May 16, 2008

Dus...


Het is alweer donderdagavond. De tijd vliegt echt voorbij!

Chiel is maandag gelijk met Berry en Francois naar Shenzhen vertrokken. Heel fijn gelijk uit het vliegtuig volop aan de bak. Die avond kwam hij pas om half twaalf thuis! Heel fijn. De volgende morgen is hij weer naar Shenzhen vertrokken om de heren uit het hotel op te halen en om naar het nieuwe kantoor/fabriek te gaan. Dinsdagavond bleef hij ook maar in China slapen want het reizen werd even te veel. Ik begreep het helemaal!

Ik had zelf ook aardig last van de jetlag. 's Ochtends om half zes wakker en midden op de dag totaal overvallen worden door de slaap! Het had wel een voordeel, door de achtelijke vroege tijd ben ik maar gaan sporten en om 8 uur 's ochtends had ik al gesport, gedoucht en ontbeten!
En daarna heb ik lekker aan het zwembad gehangen.

Woensdag kwamen ze allemaal rond 6 uur terug uit China. Even opfrissen en toen zijn we gaan eten bij Spasso. De baas wil altijd een steak, dus ik heb maar een tafeltje bij Spasso geboekt. Lekker buiten op een terras. Zij met z'n drieen aan de steak Florentina en tante Ans ging lekker aan een kreeft! Een hele en helemaal voor mij alleen!! Zalig! Natuurlijk na afloop van het eten, een rondje over de avenue of stars, een drankje en toen naar bed.

Vanmorgen zijn Berry en Francois vertrokken naar Bangkok en is Chiel thuis aan het werk gegaan. Gezellig. Jos belde nog op om te gaan lunchen, toen naar de bank en de rest van de middag heb ik wat aan gerommeld in en om het huis.
Vanavond hebben we met Bram en Kamilla en Jos lekker gegeten bij de Mexicaan. Nick was er ook. Hij moest deze week in HK zijn en heeft gelogeerd bij Bram. Leuk om hem weer te zien.

Morgenavond gaat Jos naar NL, dus voor vertrek nog even een happie eten met z'n allen. Chiel is al naar bed. Ik heb net de boodschappen besteld via internet bij Park'n Shop op aanraden van Cynthia en morgen blijft Chiel ook lekker in HK werken.
Hij kreeg net een mailtje van Tim. Tim heeft een reportage gemaakt van Chiel en het kantoor/fabriek in Shenzhen. Echt supergaaf! Zodra de reportage is gepubliceerd, laat ik het ook zien op mijn blog! Ben helemaal trots op die man van mij!

Wednesday, May 14, 2008

Upclose and personal


Kreeg net van Diana nog een mooie foto waar de vlam zeer goed te zien is!

De Olympische Vlam


Moeilijk te zien maar de fakkel plus gevolg komen voorbij!

Er werd rekening gehouden met het ergste...

Aardig druk op Salisburry Road.



Speciaal voor de demonstranten, een plek vooraan!

De fakkel gaat per ferry naar het Exhibition Centre.


Het heeft even geduurd maar hier zijn dan eindelijk de foto's te vinden van de aankomst van de Olympische Fakkel.
Wij kwamen op 2 mei aan in het prachtige zonovergoten Nederland, en op 2 mei kwam de Fakkel plus gevolg aan in Hong Kong. Helaas net gemist maar door Jos op de gevoelige plaat vast gelegd!
Volgens Jos was het 's ochtends om 7.30 al helemaal vol met mensen langs de route.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails