Sunday, April 11, 2010

De Halve van Omm'n...Temp 17 graden, humidity onder de 95, wit shirt. Het is al redelijk dringen bij de start. De eerste 5 Kenianen zijn al gearriveerd onder politie begeleiding. Heb alleen die jongen van Plasman nog niet gezien...zal bij Keulen wel de verkeerde afslag hebben genomen. Ik heb er zin in! ...

Dit bericht ontvingen we per sms vanmorgen van Jos. Onze plaatselijke verslaggever in Ommen. Later bleek dat de organisatie van Ommen zeer tevreden was. Bij voor-inschrijving was er 100% meer dan het jaar ervoor...een kleine 100 man/vrouw had zich nu ingeschreven!

En die Kenianen? Die hebben zich niet laten zien. Het bericht dat er 2 rivalen uit Hong Kong meededen was genoeg, denk ik. Watjes!


We kwamen keurig op tijd aan in Ommen. Het nieuwe huisje van Jos en Irma bewonderd en na een kop koffie zijn we naar de Start gegaan. Het weer viel erg tegen. Koude wind, weinig zon maar voor de lopers een prima temperatuurtje. God zij dank had de vereniging wel een kantine dus daar kon ik zo nu en dan even warm worden en werden de winterhanden en voeten mij bespaard.
De kalende kruin van Erben Wennemars achter Chiel!

Wennemars in actie
Erben Wennemars was ook van de partij. Hij mag dan wel een gespierd lijf en strakke billen bezitten en maar believe you me, de haarbos is is niet meer wat het geweest is! Hij schoot de Halve weg en vervolgens rende hij vrolijk mee. De moeder van Irma kwam nog even langs en de fam Reinders kwam na zelf een sportieve prestatie te hebben verricht, ook kijken. Met hun ben ik langs het parcours gereden waar we Jos, Irma en Chiel tot 3 keer toe voorbij hebben zien komen.

Maar wat een prestaties! Echt, ik ben ontzettend trots op iedereen.


Irma die last had van buikgriep liet zich niet kisten. Ze liep lachend de halve in 2 uur en 14 minuten!Jos die last had van zijn been, dat zelfde been wilde soms niet meer buigen of strekken. Ondanks herhaaldelijke aanbiedingen van de motoragent die achter hem reed en hem een plek achterop aanbood, was Jos vast besloten om door te gaan. Hij kwam 10 minuten later aan dan Irma.En dan Chiel...hij heeft zijn persoonlijke tijd verbeterd met een half uur! Hij kwam over de streep in 2 uur en 4 minuten!!

Nou hebben we 2 wedstrijden gehad bij minder dan 15 graden, we hebben het koud gehad, dus ik stel voor om de volgende wedstrijd ergens in een warm bananenland te houden! Tís ook afzien voor de toeschouwers hoor!

3 comments:

Arlene said...

Goed gedaan hoor.
wens jullie een goede vlucht terug naar Hongkong,tot volgene keer en dan zien we elkaar!

Mickey said...

wohooooo!! Jongens wat goed allemaal! Chiel, je bent een KANJER! (was je zonder die prestatie natuurlijk ook al ;-) ).

Enne, bij een volgend loopevenenmetn op leuke warme plek biedt ondergetekende zich graag aan. Ik ben best goed supportermateriaal :-)

Lody said...

Wat is het toch een kanjer die vent van jou.......

Knappe prestatie man.

liefs,

Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails