Wednesday, April 28, 2010

T'is een goede dag!

Vandaag is een goede dag. Het zonnetje komt door, Chiel is in Hong Kong, ik voel me stukken beter en over 6 nachtjes staan Linn en Joni hier! Straks ga ik met Chiel een happie eten, ben ik van plan plantjes te kopen om in de vensterbank te zetten en al met al ziet het leven er niet slecht uit!


Soms heb ik een slechte dag. Het begint met die verrekte drilboren die zich vermenigvuldigd hebben rond mijn huisje waardoor je jezelf niet meer kan horen denken, die ellendige busjes die bumper aan bumper staan bij ons in de straat zodat je nergens meer kan oversteken, de irritante copywatch jongens die er een waar genoegen in scheppen om het bloed onder je nagels te trekken met die stomme sales rap: "Copy watch, copy handbag" en vervolgens hun arm recht in je gezicht duwen, de 8 miljoen chinezen die allemaal net op jouw plek moeten zijn en niet vooruit te branden zijn en dus voor je voeten lopen, de taxichauffeur die net doet of hij jou niet begrijpt, de supermarkt die het verdomd om eens echt bruin brood te verkopen maar van die weeƫ zoete zachte 'wat op bruin brood lijkt maar niet is' in de schappen heeft staan, of een luchtvochtigheid van 99% die uit het niets over je heen valt. Zo'n dag is een slechte dag.

Maar dan loop je op straat en ineens groet die copywatch jongen jou en roept "I know, I don't ask!", de taxichauffeur die je gelijk naar het juiste adres brengt, de vogeltjes die zo hard zingen dat de drilboren ineens niet meer te horen zijn, de Chinese jongen die tegelijkertijd met jou op een taxi afloopt en zegt "you go first, no problem!", het oude groenteboertje die vriendelijk 'Jo San' (goedemorgen!) roept en zwaait en de vriendelijke dames van het koffietentje op de hoek die al gelijk roepen "Tall Cappuccino skimmed milk?" Ach op zo'n dag, valt ineens alles weg en is het een goede dag!

2 comments:

Mickey said...

en zo is het precies.

En of het morgen nou een goede of slechte dag 'is', we maken er een gezellige van. De dimdumdiva's gaan weer dimsumdonder(j)(d)agen!

Arlene said...

Zie je wel,soms lijkt het even wat minder maar moet je kijken wat een leuke tijd er weer aan komt met Linn straks!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails